ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΟΕ: Στις 28/6 αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για νέα κλαδική συλλογική σύμβαση

12:05 - 25 Ιουν 2010 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αρχίζουν τη Δευτέρα 28/6/2010 στις 11.00 το πρωί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των Τραπεζών, για τη κατάρτιση της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων του 2010.

Οι κεντρικοί άξονες του διεκδικητικού πλαισίου της ΟΤΟΕ που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο που απέστειλε στις Τράπεζες, κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις:

1.       Στην προστασία των θέσεων εργασίας

2.       Στην προστασία της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος

3.       Στην αντιμετώπιση βασικών κοινωνικών αναγκών.

Είναι σαφές ότι η διαμόρφωση του περιεχομένου της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που διεκδικεί η ΟΤΟΕ έχει προσαρμοσθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε το τελευταίο χρόνο και στόχος της είναι η εξυπηρέτηση βασικών αναγκών και προτεραιοτήτων των τραπεζοϋπαλλήλων και, ταυτόχρονα, η συμβολή του κλάδου στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η ΟΤΟΕ, πιστεύει, ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μια ικανοποιητική κλαδική Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζομένους στις Τράπεζες αν και οι Τράπεζες επιδείξουν ανάλογο πνεύμα και διάθεση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κλάδος θα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να διεκδικήσει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, να υπερασπίσει το εισόδημα των τραπεζοϋπαλλήλων και να αντιμετωπίσει τις γενικότερες κοινωνικές ανάγκες.

Είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας και θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να υπερασπίσουμε διεκδικητικά τα δικαιώματά μας, δίνοντας διέξοδο στην καθημερινή αγωνία για επιβίωση και στην ανασφάλεια που ζούμε στις μέρες μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:07 - 25 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.