ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερνή μου γνώση

12:52 - 20 Ιουν 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επιτέλους! Τα τραπεζικά στελέχη (κυρίως οι υπάλληλοι των γκισέ) που θα προσφέρουν «επενδυτικές υπηρεσίες» στους πελάτες των τραπεζών θα είναι υποχρεωμένα να έχουν περάσει από ειδική κατάρτιση και να έχουν αποκτήσει επίσημη πιστοποίηση...

Ο ερασιτεχνισμός και η αφέλεια στην προσφορά επενδυτικών συμβουλών από τον οποιοδήποτε τραπεζοϋπάλληλο ο οποίος προσπαθώντας να εισπράξει την προμήθειά του και να αυξήσει τον μισθό του, πουλούσε οτιδήποτε σε οποιονδήποτε, ίσως πάρει τέλος.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο, η Τράπεζα Ελλάδος θα εκδώσει Πράξη του Διοικητή με βάση την οποία τα τραπεζικά στελέχη που θα προσφέρουν «επενδυτικές υπηρεσίες» θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν επίσημη πιστοποίηση.
 
Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών παρουσιάζει αυτή την ώρα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου το οποίο φιλοδοξεί να καταρτίζει υπαλλήλους και στελέχη τραπεζών ώστε τουλάχιστον οι τραπεζοϋπάλληλοι που συμβουλεύουν τους αδαείς πελάτες τους...να ξέρουν περι τίνος ομιλούν. Τέλος δηλαδή τα Αμοιβαία Κεφάλαια με εγγυημένη απόδοση;

Αλήθεια τι γίνεται με τις ασφαλιστικές όπου ο κάθε πρώην ναυτικός, ή ταξιτζής που πουλούσε ασφάλειες μπορoύσε να πουλάει και ασφαλιστικά προιόντα; Ρωτάμε ειδικα για τις ασφαλιστικές, γιατί στις τράπεζες τουλάχιστον είχες που να διαμαρτυρηθείς. Στις ασφαλιστικές όμως , υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις που κόσμος έχασε τα λεφτά του και όταν γύρευε τον " Παναγή" εισέπρατε ένα " Δεν συνεργαζόμαστε πιά μαζί του".

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.