ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις ασκούνται στις ιδιωτικές τράπεζες για τη συλλογική σύμβαση

15:32 - 06 Ιουλ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ασφυκτική πίεση ασκούν και δέχονται κυρίως οι ιδιωτικές τράπεζες όσον αφορά την συλλογική σύμβαση εργασίας. Κατά τη σημερινή συνάντηση οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών δεν είχαν λάβει τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις και ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί διάλογος για το θέμα της συλλογικής σύμβασης.

Όπως διαφαίνεται η προγραμματισμένη απεργία για τις στις 10 Ιουλίου της ΟΤΟΕ θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Οι κρατικές τράπεζες πάντως εμφανίζονται πιο διαλλακτικές καθώς δέχονται πιέσεις από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης.

Αντιθέτως οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών τραπεζών εμφανίζονται πιο άτεγκτοικαι υιοθετούν πιο σκληρή γραμμή μάλλον για να πιέσουν το οικονομικό επιτελείο.

Κυρίως η Eurobank και η Alpha εμφανίζονται ενοχλημένες από την στάση της κυβέρνησης στην Emporiki, αφού ουσιαστικά αποθαρρύνονται να κατέλθουν στον διαγωνισμό.

Πάντως αρμόδια πηγή αναφέρει ότι παρά τα προβλήματα οι τράπεζες θα υπογράψουν την συλλογική σύμβαση εργασίας από την στιγμή μάλιστα που έχουν δεσμευτεί στον υπουργό Απασχόλησης.

Βέβαια αναμένεται να κερδίσουν το θέμα της διευθέτησης του ωραρίου σε υποστηρικτικές μονάδες όπως π.χ. σε τουριστικές περιοχές.

Π. Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.