ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπαράζ» νέων καταθετικών προϊόντων από τις ελληνικές τράπεζες

02:20 - 11 Ιουλ 2011 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στόχος η παραμονή του καταθέτη στο σύστημα. Ειδικές παροχές για επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
 Με κίνητρο να «κρατήσει» τον καταθέτη, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος επιδίδεται σε συνεχές «μπαράζ» νέων καταθετικών προϊόντων από τις αρχές Ιουνίου. Κυρίως, στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα εν λόγω προϊόντα αφορούν στις προθεσμιακές καταθέσεις παρέχοντας στο νέο αποταμιευτικό κοινό μεγαλύτερη διάρκεια με ανάλογο επιτόκιο. Σημειώνεται ότι τα επιτόκια καταθέσεων κατευθύνονται προς το 6%.

 

Παράλληλα, προσοχή δίνεται τόσο στους ιδιώτες όσο και τις επιχειρήσεις, με τις ελληνικές τράπεζες να προσφέρουν νέους λογαριασμούς για τους παραπάνω δύο «τύπους» καταθετών. Οι λογαριασμοί αφορούν τους όψεως και μισθοδοσίας, ενώ προβλέπουν ειδικών «απολαβών» ως προς την ασφάλεια και την υγεία.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα νέα καταθετικά προϊόντα των μεγαλύτερων τραπεζών:

Εθνική Τράπεζα

Δημιούργησε τον λογαριασμό «Εθνικός Όψεως» που λειτουργεί ως ολοκληρωμένο «ταμείο» για την μικρομεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελματία, με επιτόκιο 1,5%. Μέσω του Εθνικού Οψεως ο επαγγελματίας μπορεί να προχωρά στην πληρωμή Φ.Π.Α., Ι.Κ.Α., Ο.Α.Ε.Ε., μισθοδοσίας μέσω Internet Banking, εξόφληση λογαριασμών Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ε.Υ.Δ.Α.Π., κινητής τηλεφωνίας και άλλων υποχρεώσεων μέσω παγίων εντολών ή / και εναλλακτικών δικτύων. Καλύπτει εμβάσματα εσωτερικού σε ευρώ. Έχει τη δυνατότητα χορήγησης μπλοκ επιταγών.

Ο Εθνικός Όψεως έχει: Μηδενικές χρεώσεις για τη διενέργεια αναλήψεων και καταθέσεων. Πρόσβαση στο λογαριασμό από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα του i-bank. Άμεση διαθεσιμότητα των χρημάτων. Ικανοποίηση των απαιτήσεων του νέου θεσμικού πλαισίου για επαγγελματικούς λογαριασμούς και διενέργεια μισθοδοσίας

Εμπορική Τράπεζα: «EmporikiΕισόδημα+, 5η Εκδοση»

Την 5η έκδοση της σειράς επενδυτικών-τραπεζοασφαλιστικών προγραμμάτων διαθέτει στην αγορά η Εμπορική Τράπεζα, σε συνεργασία με την Credit Agricole Life. Το νέο προϊόν διατίθεται σε όλα τα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας έως τις 15 Ιουλίου.

 

Το "Emporiki Εισόδημα+, 5η Έκδοση", το οποίο ανήκει στη σειρά προγραμμάτων εφάπαξ καταβολής τύπου Unit Linked, συνδυάζει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση διακράτησης της επένδυσης μέχρι τη λήξη, με τη δυνατότητα υψηλού αφορολόγητου ετήσιου εισοδήματος.

 

Το νέο αυτό προϊόν, συνολικής διάρκειας 10 χρόνων, συνδέεται με Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο που επενδύει σε ομόλογο, οι αποδόσεις του οποίου σχετίζονται με την πορεία του Δείκτη Euro Stoxx 50. Έχει σταθερή ετήσια απόδοση 2,50% για τα δύο πρώτα χρόνια της επένδυσης και δυνατότητα ετήσιας απόδοσης έως και 7,15% από τον τρίτο χρόνο και μέχρι τη λήξη της επένδυσης.

 

Σημαντικό πλεονέκτημα του προγράμματος αποτελεί η δυνατότητα για ετήσια απόδοση ακόμα και σε περίπτωση που η τιμή του δείκτη μειωθεί κατά 20% σε σχέση με την αρχική. Στα πλεονεκτήματα του νέου προϊόντος συγκαταλέγονται οι σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις, η ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση απώλειας ζωής και η δυνατότητα ρευστοποίησης από τον τρίτο μήνα.

 

Εγγυητής του ομολόγου στο οποίο βασίζεται η επένδυση είναι η Εμπορική Τράπεζα, μέλος της Crédit Agricole, του μεγαλύτερου τραπεζικού Ομίλου στη Γαλλία, γεγονός που εξασφαλίζει στον πελάτη πρόσθετη ασφάλεια της επένδυσής του.

 

Γενική Τράπεζα

Νέος έντοκος λογαριασμός, ο «προνομιακός όψεως» για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με επιτόκιο 1%. Παρέχει δυνατότητα υπερανάληψης, δυνατότητα διενέργειας πάγιων εντολών και πληρωμών, χορήγηση καρνέ επιταγών, υπηρεσίες Ε-Banking & Phone Banking και δωρεάν τριμηνιαίο αντίγραφο λογαριασμού.

Eurobank για νέα κεφάλαια

-Νέος λογαριασμός με 4,50% για 7 μήνες.

 

-Προθεσμιακή κατάθεση «Step Up» με ετησιοποιημένες αποδόσεις έως 3,20% για διάρκεια 3 μηνών, έως 3,30% για διάρκεια 6 μηνών και έως 3,79% για διάρκεια 12 μηνών.

Τράπεζα Πειραιώς

Νέος λογαριασμός με επιτόκιο 4,50% ανάλογο όμως με το ποσό και τη διάρκεια των καταθέσεων.

 

Marfin

 

Προσφέρει τους λογαριασμούς: «Marfin Επαγγελματικό Λογαριασμό» και «Marfin Επαγγελματικό Λογαριασμό με μισθοδοσία», που απευθύνονται σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρές/πολύ μικρές επιχειρήσεις. Και οι δύο λογαριασμοί παρέχουν: Δωρεάν πληρωμές προς ΙΚΑ και ΦΠΑ και δωρεάν εκτέλεση πάγιων εντολών για αυτόματη εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΚΟ. Δωρεάν έκδοση τριών Τραπεζικών Επιταγών υπέρ τρίτων ανά μήνα. Ο επαγγελματικός λογαριασμός με μισθοδοσία, παρέχει δυνατότητα δωρεάν έκδοσης όλων των μπλοκ επιταγών και 50% έκπτωση σε έξοδα/προμήθειες εξερχομένων εμβασμάτων STP μέχρι €12.500, τα οποία φέρουν κωδικοποιημένα όλα τα στοιχεία που θα επιτρέψουν την εκτέλεση της πληρωμής.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 11 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.