ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέρασε τα stress tests η Alpha Bank

19:48 - 15 Ιουλ 2011 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Με επιτυχία πέρασε τα stress tests η Alpha Bank με τον εκτιμώμενο δείκτη των κύριων βασικών κεφαλαίων Core Tier 1 να διαμορφώνεται στο 7,4% το 2012 έναντι 10,8% το 2010, ανακοίνωσε η τράπεζα.
Η Alpha Bank ΑΕ με ανακοίνωση της αναγνωρίζει και αποδέχεται πλήρως τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σχετικά με την πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοιώσεως ακραίων καταστάσεων.

Η πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοιώσεως ακραίων καταστάσεων, που διενεργήθηκε σε 90 πιστωτικά Ιδρύματα καλύπτοντας πάνω από το 65% του συνόλου του Ενεργητικού του Τραπεζικού Συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκοπεύει να αξιολογήσει την αντοχή των  Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Ιδρυμάτων σε ιδιαίτερα δυσμενή σενάρια και τη φερεγγυότητά τους σε υποθετικές ακραίες καταστάσεις κάτω από συγκεκριμένες περιοριστικές συνθήκες.

Οι παραδοχές και η μεθοδολογία δημιουργήθηκαν προκειμένου να αξιολογήσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων με σημείο αναφοράς το 5% των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier 1) και έχουν σκοπό την ενίσχυση της εμπιστοσύνης όσον αφορά την ανθεκτικότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην άσκηση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.