ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει το κουτί των... τραπεζικών εξελίξεων

02:18 - 29 Αυγ 2011 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
(upd) Ήγγικεν η ώρα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού χάρτη. "Δεν συζητάμε με κανέναν", λέει η Πειραιώς.

Την έξοδο από τη βαλτωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα βλέπουν οι χρηματιστές μετά την ολοκλήρωση του deal μεταξύ Eurobank και Alpha Bank, σε μία κρίσιμη ώρα για την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες τις τελευταίες ημέρες, με τους επενδυτές και χρηματιστηριακούς κύκλους να αναμένουν με αγωνία το επισφράγισμα των επίπονων και συνεχών διαπραγματεύσεων. Μάλιστα δεν είναι και λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για την απαρχή σημαντικών εξελίξεων στο εγχώριο κλάδο, οι οποίες όμως θα επιταχυνθούν την ώρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έκθεσης της BlackRock για τα προβληματικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών. Αυτή η έκθεση αναμένεται το Νοέμβριο, αλλά στο μεταξύ οι διεργασίες αναμένονται να συνεχιστούν μετά και την επικύρωση του deal. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της Εθνικής και της Πειραιώς, ως “απάντηση” του παραπάνω deal.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται εδώ ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον ενδιαφέρον από ελληνοαμερικανικό fund για την Proton Bank, αν και οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank και η Πειραιώς έχουν εμπράκτως δηλώσει στήριξη στην τράπεζες με τη συμμετοχή τους στο ομολογιακό 50 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις τράπεζες εξέτασαν και ανταποκρίθηκαν θετικά στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αυτήν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της αγοράς μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ. Έτσι, ουσιαστικά αποκτούν πλέον την «κηδεμονία» της Proton Bank.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και οι πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες μέρες ότι έντονες είναι οι συνομιλίες για συγχώνευση μεταξύ της Αγροτικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Τράπεζας Αττικής και της Τράπεζας που θα δημιουργηθεί από το διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος, σε διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται και η Millennium Bank, με τη πορτογαλική μητρική να βρίσκεται εν μέσω ευρείας αναδιάρθρωσης εργασιών.

 

Πειραιώς: "Δεν συζητάμε με κανέναν"

Η Τράπεζα Πειραώς δε βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με άλλο τραπεζικό ίδρυμα, ανάφερε στο πρακτορείο Reuters στέλεχος της τράπεζας, το οποίο καλωσόρισε τη συγχώνευση Alpha Bank  - Eurobank.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 29 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.