ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιός θα πληρώσει τη νύφη

19:48 - 19 Ιουλ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σοβαρά ερωτήματα τίθενται από τις εξελίξεις όσον αφορά τη στάση της Τράπεζας Κύπρου, η οποία με αφορμή το ασφαλιστικό ουσιαστικά επιδιώκει την έξοδο της από την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Emporiki και απόσυρσης της δημόσιας προσφοράς της.

Κατ' αρχήν δεν είναι λίγοι αυτοί που τοποθετήθηκαν αγοράζοντας μετοχές της Emporiki στα 27 και 28 ευρώ επηρεαζόμενοι από την δημόσια πρόταση της.

Τότε μάλιστα υπήρξαν και εκθέσεις όπως της UBS και της JPMorgan κ.α. οι οποίες αναφερόντουσαν θετικά στην δημόσια πρόταση. Σίγουρα πάντως για να κάνεις μία έκθεση ως επενδυτικός οίκος συμβουλεύεσαι τον ενδιαφερόμενο και καλή τη πίστει αξιολογείς αυτά που σου λέει.  

Από χθές, με την πρώτη ανακίνηση του ασφαλιστικού και σήμερα με τη συνεδρίαση του ΔΣ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις πως η Κύπρου επιδιώκει να απεμπλακεί, και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η όλη κίνηση ήταν ένα αμυντικό τέχνασμα για για τις κινήσεις της Πειραιώς.

Με αυτά και με αυτά, βοηθούντος και του διεθνούς αρνητικού κλίματος, η η τιμή της Emporiki, βρέθηκε στα επίπεδα των 25 ευρώ με αρκετούς χαμένους. 

Τα ερώτηματα που ανακύπτουν είναι λοιπόν αν τηρήθηκαν επακριβώς οι διαδικασίες που αφορούν τις δημόσιες προτάσεις και την ενημέρωση των αναλυτών; Πώς θα σχολιάσουν οι ξένοι οίκοι τις τελευταίες εξελίξεις;
 
Αραγε θα τεθούν τέτοια ερωτήματα ΄υπηρεσιακώς' όταν παρθούν οι τελικές αποφάσεις από την Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου;  Αν τεθούν, θα πρέπει να δοθούν πολύ σοβαρές και τεκμηριωμένες εξηγήσεις.
 
Όσο για το ποιός θα πληρώσει τη νύφη ας το αφήσουμε καλύτερα

 

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.