ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Αλογοσκούφης: Aνεύθυνη η Τράπεζα Κύπρου

14:52 - 20 Ιουλ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ανεύθυνη χαρακτήρισε την Τρ. Κύπρου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, όσον αφορά την ανάκληση της δημόσιας προσφοράς της για την Emporiki.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, οι κινήσεις από τη διοίκηση της Τρ. Κύπρου τις τελευταίες δύο ημέρες δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που απαιτεί η συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ το αίτημα για ανάκληση στηρίζεται σε άσχετες δικαιολογίες.

Το υπουργείο, υποδέχθηκε σοβαρά αυτή την πρόταση, όπως και την πρόταση που είχε υποβάλει προηγουμένως η γαλλική τράπεζα Credit Agricole, ενώ η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στη συνεδρίασή της την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε από τον σύμβουλο του Δημοσίου να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες προκειμένου η πρόταση της Τράπεζας Κύπρου, επειδή περιελάμβανε και μετοχές, να καταστεί ευθέως συγκρίσιμη με την πρόταση της Credit Agricole, είπε ο κ. Αλογοσκούφης προσθέτοντας ότι πλέον το Δημόσιο, λόγω των παλινωδιών στις κινήσεις της Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, δεν είναι πλέον σε θέση να εξετάσει σοβαρά την πρότασή αυτή.

Σημειώνεται επίσης πως Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέρριψε ομόφωνα την ανάκληση της πρότασης της Τράπεζας Κύπρου. Το ελληνικό δημόσιο, κατέληξε ο υπουργός, «λόγω παλινωδιών της Τράπεζας Κύπρου δεν είναι σε θέση να εξετάσει την πρότασή της».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.