ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σανίδα σωτηρίας από Χριστοδούλου στην Τράπεζα Κύπρου

16:40 - 20 Ιουλ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Φόρμουλα ώστε να βγάλει από το αδιέξοδο την διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου αναζητά η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου υπό τον κ. Χριστοδούλου. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο κεντρικός τραπεζίτης μάλλον θα απορρίψει την δημόσια πρόταση της τράπεζας Κύπρου και έτσι ουσιαστικά θα λύσει εμμέσως πλην σαφώς τα χέρια της διοίκησης Ρολόγη και Ηλιάδη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το μόνο νομιμοποιητικό όργανο που μπορεί να επικυρώσει την απόσυρση της δημόσιας πρότασης είναι η γενική συνέλευση, η οποία θα συγκληθεί στις 28 Ιουλίου.


Στον αέρα τα επιχειρήματα της Κύπρου


Εν τω μεταξύ, όλως παραδόξως τόσο στο πληροφοριακό δελτίο για την δημόσια πρόταση αλλά και στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου που ακολούθησε, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου δεν αναφέρεται στους κινδύνους από το ασφαλιστικό, παρότι αναφέρονται μια σειρά θεωρητικών κινδύνων στην επένδυση στην Emporiki.


Το γεγονός αυτό μάλλον ενισχύει την άποψη πως η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας μάλλον ήταν αφορμή για τους Κυπρίους ώστε να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.


Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο πολύ προσεκτικός κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε την συμεριφορά της Τράπεζας Κύπρου ανεύθυνη.


Π Λεωτσάκος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.