ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώσεις με πολλούς αποδέκτες από Πειραιώς και Κύπρου

15:01 - 25 Ιουλ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Με διαφορά μιας ημέρας οι διοικήσεις της Tράπεζας Πειραιώς και της Tάπεζας Κύπρου θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματαγια το α' εξάμηνο. Αύριο δημοσιεύει η Πειραιώς και μεθαύριο η Κύπρου. Κοινό τους χαρακτηριστικό στα αποτελέσματα και των δύο τραπεζών είναι ότι παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση.

Τα κέρδη της Πειραιώς σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις θα διαμορφωθούν στα 262 με 265 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 207%, ενώ της τράπεζας Κύπρου θα ανέλθουν στα 137-138 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας βελτίωση 152%.

Οι ειδήσεις όμως δεν θα προέλθουν από τα κέρδη τα οποία ούτως ή άλλως αναμένονται ιδιαίτερα θετικά.

Με αφορμή τα αποτελέσματα τόσο η Πειραιώς όσο και η Κύπρου θα αναφερθούν στα στρατηγικά σχέδια τους.

Η Πειραιώς αναμένεται να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της αναφέροντας ότι η προσέγγιση της με την Κύπρου παραμένει φιλική, ωστόσο καθίσταται σαφές ότι αν η διοίκηση της κυπριακής τράπεζας και οι μεγαλομέτοχοι της δεν συναινέσουν σε ένα deal με την Πειραιώς τότε οι εξελίξεις θα καθυστερήσουν.

Πάντως η Πειραιώς αναμένεται να στείλει μηνύματαμε πολλούς αποδέκτες.

Η διοίκηση της τράπεζας Κύπρου από την πλευρά της την επομένη της ανακοίνωσης της Πειραιώς , θα αναφέρει εκ νέου τους λόγους απόσυρσής της από την Emporiki, ενώ θα κρατήσει αποστάσεις από την Πειραιώς.

Μάλιστα όπως αναφέρει κορυφαίος παράγοντας της αγοράς η Κύπρου δεν είναι δυνατό να συζητήσει με οποιαδήποτε τράπεζα και εν προκειμένω με την Πειραιώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την Emporiki.

Η Κύπρου δέχθηκε ένα πλήγμα και είναι αυτονόητο ότι προτεραιότητα της Κύπρου θα είναι η εσωτερική της ανασύνταξη και η ανάκτηση του κύρους της.

Αν ξεκινήσει να συνομιλεί σε αυτή τη φάση θα διαφανεί ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο κάτι που τουλάχιστον σε επιχειρηματική βάση δεν συμβαίνει.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.