ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΔΣ της Emporiki και η στάση του fund ABP

11:14 - 31 Ιουλ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Emporiki, το οποίο συνεδριάζει ώστε να αξιολογήσει την νέα βελτιωμένης προσφορά της Credit Agricole.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως βεβαίως είναι αναμενόμενο, το ΔΣ της Emporiki θα δώσει το πράσινο φως στην γαλλική τράπεζα επικυρώνοντας τη δημόσια πρόταση και τη νέα βελτιωμένη τιμή.

Η νέα προσφορά είναι βελτιωμένη και προσεγγίζει τη ρεαλιστική αποτίμηση της Emporiki, θα αναφερθεί στο ΔΣ.

Σημειώνεται ότι σε αυτό το διοικητικό συμβούλιο οι δύο εκπρόσωποι της Credit Agricole θα ψηφίσουν σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί την προηγούμενη φορά που τους προτάθηκε να απέχουν από τη διαδικασία.

Η Credit Agricole συνεχίζει τις αγορές μετοχών της Emporiki και πλέον κατέχει το 12 με 12,5%. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, οι αγορές μετοχών από το χρηματιστήριο δεν έχουν εξελιχθεί όπως αρχικά σχεδίαζε η γαλλική τράπεζα, ωστόσο εκτιμάται ότι ο στόχος του 40% είναι επιτεύξιμος.

Πάντως, αν το ολλανδικό fund ABP, όπως έχει ήδη τονιστεί από το «R», που κατέχει το 6,14% αποφασίσει να πωλήσει έστω και μέρος των μετοχών του, αφού το μέσο κόστος κτήσης ανέρχεται στο 24 με 24,2 ευρώ, τότε η CA θα ξεπεράσει το 40%.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.