ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MiG: Μόνη λύση η BlackRock για την Κύπρο

15:16 - 06 Δεκ 2011 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ως μόνη λύση για ισονομία και διαφάνεια στο Κυπριακό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει σημερινή ανακοίνωση της Marfin Investment Group την πρόσκληση της BlackRock για τον έλεγχο των χαρτοφυλακίων και των υπολοίπων στοιχείων του ισολογισμού όλων των Κυπριακών Τραπεζών.
Αναλυτικά, σε σχετική της ανακοίνωση η MIG αναφέρει:

"Είναι γνωστό ότι ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας είναι ένα καταξιωμένο στέλεχος στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό χώρο με ανεκτίμητη προσφορά υπηρεσιών στην Marfin Popular Bank, συνεπώς η αποχώρησή του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το συμφέρον της Τράπεζας υπαγορεύει τη συσπείρωση όλων, Διοικητικού Συμβουλίου, στελεχών, εργαζομένων και μετόχων, αλλά και την πλήρη στήριξη και δέσμευση της νέας Διοίκησης για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί γι΄αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Κατά τα άλλα οι θέσεις μας είναι γνωστές και δικαιώνονται από τις εξελίξεις καθημερινά, όμως η ουσία είναι και παραμένει το εάν θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες για το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την Κυπριακή Οικονομία.

Σε αυτά τα πλαίσια η μόνη λύση για ισονομία και διαφάνεια στο Κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι η πρόσκληση της Blackrock για τον έλεγχο των χαρτοφυλακίων και των υπολοίπων στοιχείων του ισολογισμού όλων των Κυπριακών Τραπεζών, όπως έχει γίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Κάτω από τις σημερινές συνθήκες και τις πρακτικές της Ευρωζώνης είναι αδιανόητο να ζητηθεί από ιδιώτες μετόχους και επενδυτές να ξαναβάλουν χρήματα σε Τράπεζες χωρίς μια διεθνή σφραγίδα αξιοπιστίας.

Προφανώς, από τον έλεγχο της Blackrock και τα συγκριτικά αποτελέσματα για όλες τις Τράπεζες η Marfin Popular Bank θα αποδειχθεί πιο ισχυρή αλλά και θα καταστεί αναγκαίο να δρομολογηθούν επιτέλους οι απαραίτητες αλλαγές στο Κυπριακό θεσμικό πλαίσιο και την ποιότητα της εποπτείας".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.