ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΤΕ: Placement 5-7% και πώληση του 2,6% της Πειραιώς στα σχέδια

13:37 - 02 Αυγ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δύο σημαντικές κινήσεις που σχεδιάζονται μεθοδικά πυροδοτούν το επενδυτικό ενδιαφέρον για την μετοχή της ATE Bank. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το «R» από τις 15 Ιουλίου, και εμμέσως πλην σαφώς είχε επιβεβαιώσει με ανακοίνωσή της η ΑΤΕ, σχεδιάζεται το Σεπτέμβριο ή το αργότερο αρχές Οκτωβρίου, νέο placement που θα αντιστοιχεί στο 5% με 7% της τράπεζας από το ελληνικό δημόσιο.

Παράλληλα, ίσως και μέχρι το τέλος Αυγούστου η ΑΤΕ θα πωλήσει και συμμετοχές της.

Η τράπεζα Πειραιώς και στην ΕΧΑΕ βρίσκονται πρώτες στη λίστα ρευστοποιήσεων.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η ΑΤΕ Bank, που κατέχει μετοχές της Πειραιώς σε ποσοστό 2,6% ή 7 εκατ. μετοχές  σχεδιάζει να τις πωλήσει  το επόμενο διάστημα. Η τρέχουσα αξία αυτού του πακέτου ανέρχεται στα 133-135  εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουνίου η ΑΤΕ είχε πωλήσει μέρος από τις δωρεάν μετοχές που έλαβε από την Πειραιώς περίπου 1,5 εκατ. ή 0,5%.  Την υπεραξία αυτή η ΑΤΕ θα εγγράψει στα κέρδη 6μήνου στα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις.

Όσον αφορά την ΕΧΑΕ, η ATE Βank κατέχει το 6,4% του μετοχικού κεφαλαίου.  Οι ρευστοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν με στόχο η ΑΤΕ να εγγράψει σημαντικές υπεραξίες στο 9μηνο του 2006.

Π. Λεωτσάκος 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.