ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Emporiki: Την παραίτηση του υποβάλλει την Πέμπτη ο κ. Προβόπουλος

10:30 - 22 Αυγ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την Πέμπτη 24 Αυγούστου κλείνει ο κύκλος της παρουσίας του κ. Γ. Προβόπουλου στην Emporiki Bank, αφού σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, θα υποβάλλει την παραίτηση του. Ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος κατάφερε να επιλύσει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του κλάδου και της τράπεζας, το ασφαλιστικό, και να θέσει τα θεμέλια για την εξυγίανση της Emporiki, αποφάσισε να αποχωρήσει από την στιγμή μάλιστα που η Credit Agricole διερευνά την αγορά αναζητώντας στελέχη.

Ενδεχομένως οι χειρισμοί της CA στο πρόσωπο του κ. Προβόπουλου δεν ήταν οι πλέον ενδεδειγμένοι. Το «R» σταθερά, τα τελευταία 3 χρόνια, είχε ταχθεί υπέρ της λύσης της Credit Agricole για την Emporiki, ωστόσο, στο θέμα του προέδρου της Emporiki, του κ. Προβόπουλου, θα μπορούσε να έχει ακολουθηθεί άλλη λύση.

Οι Γάλλοι φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν από την στάση του κ. Προβόπουλου ο οποίος συνέβαλλε ώστε η Emporiki να πωληθεί ακριβότερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς που σε καμία περίπτωση δεν ήταν τα 25 ευρώ της δημόσιας πρότασης. Βέβαια, η CA, ως ο νέος μέτοχος της Emporiki με 72%, έχει την απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων αλλά και σημαντικές υποχρεώσεις αφού θα πρέπει άμεσα να αποδώσει η υψηλή επένδυση τους στην Ελλάδα.  Πάντως η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το έργο του κ. Προβόπουλου, και ειδικά ο κ. Καραμανλής.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιος θα έρθει στην Emporiki Bank;

Πιθανότατα πρόεδρος της Emporiki να αναλάβει ο κ. Τσουπίδης του ΤΤ, αν και διαρρέονται και άλλα 2 με 3 στελέχη της εγχώριας αγοράς, που εμφανίζουν καλές πιθανότητες να αναλάβουν επιτελικό πόστο.  Επίσης, δεν αποκλείεται καίρια θέση να αναλάβει στέλεχος της Credit Agricole.

Στις 24 Αυγούστου θα συγκληθούν δύο διοικητικά συμβούλια.  Στο πρώτο θα οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα τα οποία όπως έχει ήδη τονιστεί θα ανέλθουν στα 91 με 92 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 97% με 100%.  Στο δεύτερο διοικητικό συμβούλιο, ο κ. Προβόπουλος θα υποβάλλει την παραίτηση του και παράλληλα θα υπάρξουν αλλαγές στα μέλη του δ.σ. με 9 θέσεις να καταλαμβάνονται από την CA σε σύνολο 13, ενώ θα διατηρήσουν τις θέσεις τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.