ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Με buy ξεκινά την κάλυψη η Deutsche

11:19 - 22 Αυγ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την κάλυψη της Τράπεζας Πειραιώς ξεκινά η Deutsche Bank, εκδίδοντας σύσταση αγοράς και τιμή στόχο στα 26,5 ευρώ.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της DeutscheBank σε έκθεσή τους με ημερομηνία 21 Αυγούστου, με ένα ακόμα ανώριμο δίκτυο και στρατηγική εστιασμένη σε τομείς της αγοράς με υψηλά περιθώρια, η Πειραιώς βρίσκεται σε καλή θέση για να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της.

Ειδικότερα, ο οίκος αναμένει ισχυρούς ρυθμούς αύξησης των κερδών ανά μετοχή της Πειραιώς, κατά 35% ετησίως, για το διάστημα 2006-2008. Πρόκειται για τους υψηλότερους ρυθμούς στην ελληνική αγορά, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές.

Η πρόβλεψη αυτή αποδίδεται στην εκτίμηση πως η τράπεζα ωφελείται από την υψηλότερη των ανταγωνιστών της αύξηση των όγκων, αφού μεγάλο μέρος του δικτύου της παραμένει ανώριμο.

Τέλος, όπως σημειώνει η Deutsche Bank, η Πειραιώς διαπραγματεύεται 10,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, έναντι 9,5 του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, ενώ οι βασικοί κίνδυνοι για τη μετοχή εντοπίζονται στις οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη αλλά και στην ικανότητα της διοίκησης να διαχειρισθεί το πρόγραμμα οργανικής ανάπτυξης του ομίλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.