ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Αίτηση για δημόσια πρόταση για το 44,3% της Finansbank

13:55 - 22 Αυγ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αίτηση για υποβολή δημόσιας πρότασης για το 44,3% της Finansbank υπέβαλλε η Εθνική στις τουρκικές χρηματιστηριακές αρχές.

Η Εθνική θα υποβάλει αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Τουρκίας για την έγκριση υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς σχετικά με το υπολειπόμενο ποσοστό 44,3% των κοινών μετοχών της Finansbank (ποσοστό που δεν συμπεριλαμβάνει το 9,68% των μετοχών της Finansbank που διατηρείται από τον Όμιλο FIBA), σύμφωνα με τις σχετικές εποπτικές απαιτήσεις. Αν, η ΕΤΕ αποκτήσει επιπλέον ποσοστό μικρότερο του 4% πλέον μίας κοινής μετοχής στη Finansbank, κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής προσφοράς, η FIBA Holding και οι συνδεδεμένες εταιρείες της θα πωλήσουν στην ΕΤΕ επαρκή αριθμό κοινών μετοχών ώστε η ΕΤΕ να επιτύχει την κυριότητα του 50% πλέον μίας κοινής μετοχής της Finansbank. Για το υπόλοιπο 9,68% που εξακολουθούν να έχουν στην κυριότητά τους οι εταιρείες του Ομίλου FIBA, έχουν συνομολογηθεί με την ΕΤΕ δικαιώματα προαίρεσης αγοράς ή πώλησης μετοχών (put & call arrangements). Η τιμή άσκησης θα καθοριστεί με βάση την απόδοση της Finansbank.

Ο Όμιλος FIBA, μέτοχος πλειοψηφίας της Finansbank (FINBN.IS) ολοκλήρωσε την πώληση του 46% των κοινών μετοχών της Finansbank.

Η Εθνική κατέβαλε σε μετρητά 2,3 δισ. ευρώ για το 46% των κοινών μετοχών της Finansbank (αποτιμώντας το 100% των κοινών μετοχών στα 5,050 δισ. δολάρια .)

Εντός 3 μηνών μετά τη μεταβίβαση μετοχών, οι λογιστικές καταστάσεις της Finansbank της σημερινής ημερομηνίας, θα προετοιμαστούν βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IFRS). Αν η λογιστική αξία της Finansbank σε δολάρια ΗΠΑ (μη συμπεριλαμβανομένου του κέρδους από την πώληση συμμετοχών) αυξημένη κατά 100 εκατ. δολαρίων είναι χαμηλότερη της λογιστικής αξίας σε δολάρια ΗΠΑ της Finansbank την 31 Δεκεμβρίου 2005, βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IFRS), τότε το τίμημα της Ομίλου FIBA θα μειωθεί κατά το 50,04% της διαφοράς. Αν δεν υπάρχει τέτοια διαφορά στις λογιστικές αξίες, το τίμημα δεν θα αλλάξει.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Finansbank ολοκλήρωσε επίσης την πώληση των διεθνών συμμετοχών της, Finans International Holding N.V. (όπου η Finansbank κατείχε άμεσα ποσοστό 100%) και Finansbank Romania S.A. (όπου η Finansbank κατείχε άμεσα ποσοστό 28,05%) στη FIBA Holding A.S. προς 600 εκατ. δολάρια και επαναγόρασε το 99,99% των μετοχών της Finansbank Malta Ltd προς 48 εκατ. δολαρίων, από τη Finans International Holding N.V.

Από την πώληση αυτή, η Finansbank κατέγραψε κέρδος ύψους 546,2 εκατ. τουρκικών λιρών από πώληση συμμετοχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.