ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: "Πρόωρη η πιθανολόγηση για Σερβία, Ρουμανία"

15:46 - 22 Αυγ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πρόωρη και αβέβαιη χαρακτηρίζει η Εθνική Τράπεζα την πιθανολόγηση γύρω από την έκβαση της διεκδίκησης τραπεζών σε Σερβία και Ρουμανία, ενώ παράλληλα, δεν σχολιάζει και τις πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσιεύματα γύρω από τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο.

Ειδικότερα, σε σχολιασμό δημοσιεύματος εφημερίδας σχετικά με τα κέρδη 6μήνου του ομίλου  καθώς και την πορεία πιθανολογούμενων εξαγορών τραπεζών στη Σερβία και Ρουμανία, η Εθνική σημειώνει τα εξής:

"(α) Κατά πάγια πρακτική της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα οικονομικά της μεγέθη μέσω τακτικών ανά 3μηνο και έκτακτων κατά περίπτωση, επίσημων δελτίων τύπου, παρέχοντας ισότιμη και έγκυρη πληροφόρηση στην επενδυτική κοινότητα, σεβόμενη τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το εποπτικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Σχετικά με τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου 2006 της τράπεζας και του ομίλου, με το από 20 Ιουλίου 2006 δελτίο τύπου της τράπεζας έχει ήδη γνωστοποιηθεί ότι πρόκειται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006 , ώρα 10:00 π.μ. Θα προηγηθεί η έγκριση των αποτελεσμάτων από το διοικητικό της συμβούλιο.

(β) Ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για περαιτέρω επέκταση σε αγορές του εξωτερικού και ιδιαίτερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με το 3ετές επιχειρηματικό σχέδιο 2005-2007, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της σερβικής τράπεζας Vojvodjanska Banka και της ρουμανικής CEC.

(i) Όσον αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Vojvodjanska Banka, η αρμόδια για την αξιολόγηση των προσφορών Επιτροπή με σχετική ανακοίνωση, η οποία έλαβε ευρεία δημοσιότητα, ανακήρυξε την ΕΤΕ ως πλειοδότη (first-ranked bidder). Στη συνέχεια ο πωλητής Οργανισμός Ιδιωτικοποιήσεων του Σερβικού Δημοσίου προσκάλεσε την Τράπεζά μας για τη διενέργεια σχετικών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με την πάγια τακτική της, η διοίκηση του ομίλου της ΕΤΕ θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι δι απραγματεύσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

(ii) Αναφορικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της CEC κατόπιν της σχετικής αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών των διεκδικητριών τραπεζών, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας, η οποία επίσης έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα, ότι μία ουγγρική τράπεζα και η ΕΤΕ προεπιλέγησαν για την τελική φάση της ιδιωτικοποίησης και σύμφωνα με τη διαδικασία του διαγωνισμού πρόκειται να κληθούν να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές. 

Επομένως η πιθανολόγηση της έκβασης των παραπάνω διαδικασιών είναι πρόωρη και αβέβαιη. Κατ ακολουθίαν η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επιφυλάσσεται να ενημερώσει άμεσα και ισότιμα την επενδυτική κοινότητα μόλις υπάρξουν καταληκτικές εξελίξεις".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.