ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είναι ικανοποιημένος ο κ. Τσουπίδης στο ΤΤ;

12:59 - 30 Αυγ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η διοίκηση Τσουπίδη ανέμενε μεγαλύτερη ευελιξία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ωστόσο, όπως προκύπτει, καμία μεγάλη απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη συναίνεση του δημοσίου.

Ο κ Τσουπίδης μπορεί για λόγους προφανείς να αρνείται να σχολιάσει θέματα που σχετίζονται με κρατικές παρεμβάσεις, ωστόσο, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι «ο Πρόεδρος του ΤΤ δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος».

Έγκαιρα έχει τονιστεί (στα μέσα Αυγούστου) ότι τα σχέδια για εξαγορά τράπεζας η οποία θα συμπλήρωνε τα κενά του ΤΤ σε προσωπικό και σε άλλους τομείς δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Το σχέδιο για εξαγορά της Attica Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει παγώσει καθώς ο κ. Αλογοσκούφης δεν επιθυμεί κρατικοποίηση της Attica Bank, όπως έχει επισημάνει το «R» το προηγούμενο διάστημα.

Στο ΤΤ μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχουν παρθεί σημαντικές πρωτοβουλίες από την διοίκηση Τσουπίδη, ωστόσο οι ρυθμοί με τους οποίους συντελείται η εξυγίανση θα μπορούσαν να ήταν ταχύτεροι.

Η Κυβέρνηση, όπως έχει διαμηνυθεί από το υπουργό Οικονομίας, δεν επιδιώκει την πώληση του ΤΤ σε άλλη μεγάλη τράπεζα αλλά εξετάζεται η πώληση του 15% τουλάχιστον μέσω του ΧΑ στο τέλος του 2006 ή αρχές του 2007.

Ελληνικές και ξένες τράπεζες όπως η Caisse d’ Epargne έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ωστόσο ο κ Αλογοσκούφης επιδιώκει την διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης.

Π Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.