ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα το Δ.Σ. της Credit Agricole για την Εμπορική

09:30 - 26 Σεπ 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σήμερα το Δ.Σ. της Credit Agricole για την Εμπορική
Μέχρι και την Παρασκευή μπορεί να «τραβήξουν» οι ανακοινώσεις για το μέλλον της Εμπορικής

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στο Παρίσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Agricole προκειμένου να αποφασίσει για τις προσφορές που έχουν καταθέσει οι Alpha Bank, Eurobank και η Εθνική Τράπεζα για την Εμπορική Τράπεζα.
 

Μετά τη λήψη των σχετικών εγγυήσεων η διοίκηση της γαλλικής τράπεζας θα αποφασίσει για τον ελληνικό όμιλο, με τον οποίο θα αρχίσει αποκλειστικές συνομιλίες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στόχος είναι στο νέο σχήμα το ποσοστό της Credit Agricole να υποχωρήσει κάτω από 10%, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό η έκθεσή της στην ελληνική οικονομία.

 

Τραπεζικά στελέχη κοντά στις διαδικασίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να μην υπάρξουν σήμερα Τετάρτη επίσημες ανακοινώσεις από την Credit Agricole για τον τραπεζικό οργανισμό που θα αποκτήσει την Εμπορική.

 

Ωστόσο, στις 30 Σεπτεμβρίου εκπνέει η χρονική περίοδος ισχύος των εξασφαλίσεων των ιδρυμάτων προς την Credit Agricole για τα 2 δισ. ευρώ περίπου που θα εισφέρει ως κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Εμπορικής κάτι που σημαίνει πως μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα θα πρέπει να ανακοινωθεί ποια τράπεζα θα συμπορευτεί με την Εμπορική.

 

Σημειώνεται πως η παροχή των εμπράγματων εξασφαλίσεων αποτελεί εγγύηση προς στον γαλλικό όμιλο για την επιστροφή της ρευστότητας που εισφέρει για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Εμπορικής, περίπου 2 δισ. ευρώ.

 

Σε σχέση με τις δεσμευτικές προσφορές που έχουν κατατεθεί από τις Alpha Bank, Eurobank και η Εθνική Τράπεζα τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ως προς το οικονομικό σκέλος τους δεν έχουν μεγάλες διαφορές και προσθέτουν πως η τελική απόφαση των Γάλλων θα εξαρτηθεί από την εκτίμησή τους για το ποια τράπεζα εξυπηρετεί καλύτερα τη στρατηγική εξόδου τους από την Ελλάδα.

 

Οι τραπεζικές εξελίξεις εξετάσθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών σε συνάντηση στην οποία μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γ. Ζανιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:43 - 01 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.