ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημόσια προσφορά θα κάνει η Εθνική στη Eurobank

18:33 - 05 Οκτ 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δημόσια προσφορά θα κάνει η Εθνική στη Eurobank
Μπαίνει και η Millennium στην "υπερτράπεζα" των Εθνική - Eurobank - ΤΤ;

Ένα σχήμα που θα απορροφήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη Millennium και πιθανόν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, φαίνεται ότι ετοιμάζουν οι διοικήσεις της Εθνικής και της Eurobank, οι οποίες συνεδριάζουν αυτήν την ώρα, ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγη ώρα. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι το deal έχει τις ευλογίες της κυβέρνησης η οποία πιέζει προς την κατεύθυνση της αναδιάταξης του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του «R»,  τα επιτελεία των δύο τραπεζών εξετάζουν  το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.Ενδεικτικό είναι το ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης στις μετοχές των Εθνική και Eurobank, μέχρι να υπάρξουν ανακοινώσεις από τις δύο τράπεζες.


Και στο παρελθόν οι δύο πλευρές είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό, πλην όμως είχαν στρέψει την προτεραιότητά τους σε άλλες συνεργασίες. Οι πηγές αναφέρουν ότι πιθανή συνεργασία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη από τις συνέργιες και θα μειώσει αισθητά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.


Άλλες πληροφορίες θέλουν τριπλή συγχώνευση Εθνικής - Eurobank και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο η κάθε τράπεζα κατέχει ποσοστό της τάξεως του 6%. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κάτι που δεν μπορεί να συμβεί πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Εν μέσω των σχετικών πληροφοριών οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Eurobank στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύεται κατά 3,48% στα 2,0800 ευρώ και ο τίτλος της Eurobank σημειώνει άνοδο 7,34% στα 1,1700 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:20 - 05 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.