ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειωμένα κέρδη για την HSBC στον απόχηχο των κατηγοριών για «ξέπλυμα» χρήματος

12:18 - 05 Νοε 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η HSBC Holdings ανακοίνωσε ότι θα εξοικονομήσει επιπλέον 1,15 δισ. δολάρια για να καλύψει πιθανά πρόστιμα για την υπόθεση των κατηγοριών σχετικά με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για το κόστος που συνδέεται με την πώληση bad products στους πελάτες της.

Η τράπεζα πρόσθεσε άλλα 800 εκατ. δολάρια στα 700 εκατ. δολάρια που ήταν οι προβλέψεις της το καλοκαίρι, για πιθανά πρόστιμα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σήμερα, ανακοίνωσε ότι αυτά τα πρόστιμα δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη με τις αμερικανικές αρχές, αλλά προειδοποίησε πως μπορεί να είναι «σημαντικά υψηλότερα» από το ποσό των 1,5 δισ. δολαρίων.

Η HSBC προηγουμένως αναγνώρισε κάποια από τα ευρήματα μιας έκθεσης της αμερικανικής Γερουσίας, ότι κάποιες παγκόσμιες δραστηριότητες της τράπεζας χρησιμοποιήθηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και από πιθανούς χρηματοδότες τρομοκρατικών ενεργειών.

Στη σημερινή της ανακοίνωση για τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, η HSBC ανακοίνωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν 20% στα 16,13 δισ. δολάρια, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ενισχυμένα από ένα ισχυρό τρίμηνο για την μονάδα investment banking.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 2,5 δισ. δολάρια από τα 5,22 δισ. δολάρια το 2011, αλλά και τα δύο ποσά είναι στρεβλωμένα απο τις προβλέψεις για κάλυψη επισφαλειών.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 06 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.