ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τραπεζίτες της Goldman Sachs, ασφαλιστές αυτοκινήτων στην Ελλάδα

02:16 - 15 Νοε 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ο Αλέξης Πανταζής και ο Εμίλιος Μάρκου ήταν τραπεζίτες της Goldman Sachs. Τώρα, πουλάνε... ασφάλειες στους φτωχούς Έλληνες, όπως γράφουν αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης.

Είχαν συνηθίσει τα σαλόνια της business class στα αεροδρόμια και το σούσι. Τώρα, ταξιδεύουν με εταιρείες χαμηλού κόστους και τρώνε σάντουιτς. Ο Αλέξης Πανταζής και ο Εμίλιος Μάρκου ήταν τραπεζίτες της Goldman Sachs. Τώρα, πουλάνε... ασφάλειες σε μας τους φτωχούς Έλληνες.

«Μια χώρα σαν την Ελλάδα έχει 11 εκατ. κατοίκους και αυτός ο κόσμος χρειάζεται βασικές υπηρεσίες. Χρειάζεται ψωμί, χρειάζεται γάλα και χρειάζεται ασφάλεια αυτοκινήτου», εξηγεί ο 36χρονος Πανταζής, που έχει δουλέψει στην Goldman Sachs από το 2005 έως το 2008 και σήμερα είναι σύμβουλος της Boston Consulting Group.

Οι δύο πρώην τραπεζίτες, που γνωρίστηκαν στην καντίνα της Goldman στο Λονδίνο, άρχισαν να πωλούν ασφάλειες αυτοκινήτου μέσω του ίντερνετ, πριν από δύο μήνες. Μέσω του ύψους 8,5 εκατ. ευρώ εγχειρήματός τους, της Hellas Direct, σε συνεργασία με την Munich Re, θέλουν να αντιγράψουν την επιτυχία του επιχειρηματία Peter Wood, ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 1980, έκανε την Direct Line τη μεγαλύτερη ασφαλιστική αυτοκινήτων της Βρετανίας, πουλώντας ασφάλειες μόνο μέσω του τηλεφώνου.

Το δίδυμο Πανταζή-Μάρκου εξασφάλισε χρηματοδότηση από τον Βρετανό venture capitalist Jon Moulton και την οικογένεια Λεβέντη, της Coca Cola 3E.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 15 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.