ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Επενδυτική στρατηγική σε μετοχές και εμπορεύματα

01:20 - 29 Νοε 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Citi: Επενδυτική στρατηγική σε μετοχές και εμπορεύματα
Οι προτεινόμενες στρατηγικές της Citigroup για το επόμενο διάστημα.

Βραχυπρόθεσμη στρατηγική: Long θέσεις στις μετοχές, με τις μετοχές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και των Αναδυόμενων Αγορών σε overweight στάση. Ουδέτερη στάση στα κρατικά ομόλογα, συνολικά. Ουδέτερη στάση στα εμπορεύματα, με τα πολύτιμα μέταλλα να αναμένεται να υπεραποδόσουν και την ενέργεια να υποαποδόσει. Underweight θέσεις στα μετρητά.

 

Mεσοπρόθεσμη στρατηγική: Βullish στις μετοχές, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις της Citiγια το τέλος του 2013 συστήνεται μείωση της στάσης απέναντι στην αγορά Ιαπωνίας σε ουδέτερη, και την Ευρώπη σε underweight. Underweight στην αγορά κρατικών ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις αναμένεται να αυξηθούν, αλλά διατήρηση κάποιας έκθεσης στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών. Underweight στάση στα εμπορεύματα, καθώς η κινεζική ανάπτυξη είναι λιγότερο φιλική προς τα commodities. Ουδέτερη στάση στα μετρητά.

Αυτές είναι συνοπτικά, οι προτεινόμενες στρατηγικές της Citigroup για το επόμενο διάστημα.


Μετοχές

 

Οι διεθνείς μετοχές έχουν ενισχυθεί κατά περίπου 13% μέχρι στιγμής φέτος και αναμένεται το 2013 να δώσουν συνολικά αποδόσεις τη τάξης του 12%. Η πρόβλεψη αυτή της Citi, ισορροπεί δύο αντίθετες δυνάμεις: έναν αντίθετο άνεμο από την κάτω του μέσου όρου παγκόσμια ανάπτυξη και την αλλαγή του εταιρικού κύκλου εναντίον ενός ούριου άνεμου από τις ελκυστικές αποδόσεις / αποτιμήσεις και την επαναγορά μετοχών.

Οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή (ΕPS) τοποθετούνται στο 12% το 2013, ενώ οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις και τα buy-backs των μετοχών δείχνουν ότι τα EPS θα ξεχωρίσουν σε ένα περιβάλλον ηπιότερης ανάπτυξης της κερδοφορίας και της οικονομίας. Όπως προσθέτει η Citi, το μεγαλύτερο μέρος των άσχημων νέων έχει ήδη αποτιμηθεί στις αγορές, με τους κυκλικά προσαρμοσμένους δείκτες p/e, να συνεχίζουν να είναι φθηνοί, σε σχέση με την ιστορία.

 

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi, συνεχίζουν να είναι overweight στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) και στην Αυστραλία. Οι ΗΠΑ παραμένουν αναβαθμισμένες σε overweight και η Ιαπωνία διατηρεί την πρόσφατη απότομη υποβάθμισή της σε underweight. Και η στάση απέναντι στις μετοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι underweight, ενώ σε ότι αφορά την στρατηγική απέναντι στους κλάδους, η Citi προτιμά τους κυκλικούς, όπως τα βασικά υλικά και την τεχνολογία-πληροφορική, ενώ προτιμά και τον χρηματοοικονομικό κλάδο σε ΗΠΑ, Αναδυόμενες Αγορές, Αυστραλία και Ασία συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας.

 

Εμπορεύματα

 

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi είναι bullish στα πολύτιμα μέταλλα, ουδέτεροι στα αγροτικά εμπορεύματα και ελαφρώς bearish στην ενέργεια και τα βασικά μέταλλα.

Σε ότι αφορά τα εμπορεύματα λοιπόν, η Citi επισημαίνει πως το κυνήγι των αποδόσεων στα επόμενα χρόνια θα έχει πολλές προκλήσεις καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο σούπερ-κύκλος των εμπορευμάτων έχει τελειώσει.

Ωστόσο, τα οφέλη από τα tail risks θα εξακολουθούν να κάνουν τα commodities ένα ελκυστικό επενδυτικό όχημα. Δύο διαρθρωτικές αλλαγές στην Κίνα αναγκάζουν μια επαναξιολόγηση της ζήτησης των βασικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου ρυθμού ανάπτυξης και μιας πολύ λιγότερο επικεντρωμένης στα εμπορεύματα οικονομίας.

Για το αργό πετρέλαιο, τα θεμελιώδη προσφοράς / ζήτησης φαίνονται bearish οδεύοντας προς την νέα χρονιά, αν και οι επίμονες διαταραχές του εφοδιασμού παραμένουν ένα χαρακτηριστικό του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ τα γεωπολιτικά παραμένουν επίσης ένα «θέμα», με την αγορά πετρελαίου να είναι ευάλωτη στις αβεβαιότητες στη Μέση Ανατολή.

Οι αναμενόμενες κινεζικές διαρθρωτικές αλλαγές, παραμένουν μια κινητήρια δύναμη για τα βασικά μέταλλα. Με κανένα άμεσο μέτρο τόνωσης να υπάρχει στον ορίζοντα της Κίνας και με την Ευρώπη να εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη, η Citi προβλέπει διεύρυνση του πλεονάσματος προσφοράς/ζήτησης του χαλκού.

Για τα αγροτικά εμπορεύματα, η Citi προβλέπει επιστροφή των αποδόσεων στον ιστορικό μέσο όρο κάτι που θα χαλαρώσει ενδεχομένως τις ισορροπίες στην εποχή συγκομιδής στο δεύτερο εξάμηνο του 2013. Παρ'όλα αυτά, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εξακολουθεί να υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα εκτόξευσης των τιμών των σιτηρών και των σπόρων, στο α' τρίμηνο του 2013.

Κ.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:08 - 29 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.