ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Νέα έφοδος στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank

22:07 - 20 Δεκ 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εισαγγελείς έκαναν σήμερα νέα έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank αυτή τη φορά στο πλαίσιο της έρευνας περί ψευδών δηλώσεων όσον αφορά στις αποζημιώσεις που η τράπεζα οφείλει να καταβάλει στο μέλλον στους κληρονόμους του αποθανόντος μεγιστάνα μέσων ενημέρωσης Λέο Κιρχ.

Η έφοδος των εισαγγελέων στα γραφεία της Φρανκφούρτης είχε σκοπό να εξασφαλιστούν έγγραφα που σχετίζονται με την δικαστική μάχη που ακολούθησε την κατάρρευση του ομίλου μέσων ενημέρωσης Κιρχ.

 

ην Παρασκευή, η Deutsche Bank διατάχθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις στους κληρονόμους του Κιρχ. Πριν πεθάνει, ο μεγιστάνας υποστήριζε ότι ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Ρολφ Μπρούερ ήταν υπεύθυνος για την πτώχευση του ομίλου του το 2002.

 

Εκτός του Μπρούερ στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών στο Μόναχο έχουν βρεθεί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Γιόζεφ Ακερμαν, ο Κλέμενς Μπέρσινγκ, πρώην μέλους του δ.σ. και ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης προσωπικού Τέσεν φον Χάιντεμπρεκ.

 

Οι εισαγγελείς θέλουν να εξακριβώσουν εάν και κατά πόσον τα στελέχη αυτά έδωσαν ψευδείς καταθέσεις για την υπόθεση του ομίλου Κιρχ.

Στις 12 Δεκεμβρίου είχε γίνει έφοδος των διωκτικών αρχών στα κεντρικά της τράπεζας στην Φρανκφούρτη στο πλαίσιο μιας έρευνας για φορολογική απάτη που σχετίζεται με το εμπόριο ρύπων.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:39 - 20 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.