ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνω του 85% το ποσοστό αποδοχής στην προσφορά Εθνικής προς Eurobank

18:01 - 15 Φεβ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Άνω του 85% το ποσοστό αποδοχής στην προσφορά Εθνικής προς Eurobank
Η πλειοψηφία των μετόχων της Eurobank έχει αποδεχτεί μέχρι στιγμής τη δημόσια πρόταση της Εθνικής, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής.

   "Πάνω από το 85% των μετοχών της Eurobank έχουν αποδεχτεί την δημόσια πρόταση", δήλωσε στο Reuters το στέλεχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο.


   Η Εθνική υπέβαλε τον Οκτώβριο υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Eurobank μέσω ανταλλαγής μετοχών. Η περίοδος αποδοχής της προσφοράς λήγει αργότερα την Παρασκευή.

 

Επισήμως, τα αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης θα ανακοινωθούν από την Εθνική Τράπεζα μεθαύριο Δευτέρα, ενώ την Τρίτη γίνεται το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. Πάντως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, υπήρξε ένα έντονο ενδιαφέρον λίγο πριν εκπενεύσει η προθεσμία της δημόσιας πρότασης , καθώς ως είθισται, πολλοί μέτοχοι εμφανίζονται και ασκούν τα δικαιώματά τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 60.000 αιτήσεις και η όλη διαδικασία ευοδώθηκε ομαλά .

 

Να σημειωθεί ότι το 85% των μετόχων της Eurobank, καταλαμβάνει το 22% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου του νέου σχήματος (Εθνικής - Eurobank). Στο ενιαίο αυτό σχήμα, η συμμετοχή του κ. Σπ. Λάτση και των ιδρυμάτων του θα αντιστοιχεί στο 11% (μετά την ανταλλαγή του 43% των μετοχών Eurobank). Επίσης, ο κ. Λάτσης διατηρεί και ένα 1,50% της Eurobank το οποίο θα ανταλλάξει πριν το τέλος της νομικής συγχώνευσης, αρχές καλοκαιριού. Oλα αυτά βεβαίως, ισχύουν πριν την ανακεφαλαιοποίηση, καθώς στην αύξηση μετοχικού κεφαλάιου που θα γίνει ενόψει ανακεφαλαιοποίησης, η πλευρά Λάτση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα συμμετάσχει. Αποτέλεσμα αυτού, θα είναι η οικογένεια Λάτση να διατηρήσει ποσοστό χαμηλότερο του 1,5% στη νέα Τράπεζα, γύρω στο 1,2%.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:36 - 15 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.