ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς – Μillennium: 270 εκατ. ευρώ θα βάλουν οι Πορτογάλοι

01:01 - 22 Φεβ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πειραιώς – Μillennium: 270 εκατ. ευρώ θα βάλουν οι Πορτογάλοι
Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα η ανακοίνωση του deal.

To αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν συμφωνήσει ο Ομιλος Πειραιώς με τον πορτογαλικό όμιλο Banco Comercial Portugues (BCP) για την εξαγορά της Millennium Bank. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει και από χθες το βράδυ «χτένιζαν» τις τελευταίες λεπτομέρειες, άλλωστε για το σκοπό αυτό βρίσκεται στην Πορτογαλία κλιμάκιο αντιπροσωπείας της ελληνικής πλευράς.

Οι ίδιες πληροφορίες, εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό το deal να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα. Από πλευράς της Τράπεζας Πειραιώς, δεν υπάρχουν βεβαίως ανακοινώσεις, όμως είναι γνωστό ότι ο Ομιλος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, έχει διενεργήσει έλεγχο due diligence και δεν αρνείται ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις που βρίσκονται πολύ κοντά στις τελικές υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση της BCP ήταν εδώ και δύο περίπου χρόνια, η πώληση της θυγατρικής της στην ελληνική αγορά (που κορυφώθηκε με τους περσινούς φόβους για Grexit). Η ελληνική εποπτική αρχή, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επισημάνει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Millennium , ανέρχονται σε 400 εκατ. ευρώ. Ηδη, όμως, η μητρική BCP έχει εισφέρει το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Στο μεταξύ, στην σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, οι Πορτογάλοι της BCP έχουν συμφωνήσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ώστε να συμμετάσχουν με νέα κεφάλαια, της τάξεως των 270 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας τυχόν μελλοντικές επισφάλειες που μπορεί να προκύψουν από το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Millennium, που εξαγοράζει η Πειραιώς. Σχετικά με τις επισφάλειες της Millennium Bank, σύμφωνα με στοιχεία χρήσης 2011, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανέρχονταν σε 11,35% επί του συνόλου, αλλά αυτό είναι ποσοστό ...δύο ετών πριν ( δεν έχουν υπάρξει νεώτερα στοιχεία). Το δανειακό της χαρτοφυλάκιο ανερχόταν σε δάνεια ύψους 4,6 δισ ευρώ και το χαρτοφυλάκιο καταθέσεων σε 2,9 δισ ευρώ, με συνολικό ενεργητικό ύψους 6,2 δισ ευρώ. Ετσι, το χρηματοδοτικό κενό (funding gap) της Τράπεζας προσδιορίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ, προ προβλέψεων.

Επίσης, το δίκτυο καταστημάτων της πορτογαλικής θυγατρικής ανέρχεται σε 120 καταστήματα και το Προσωπικό της αφορά 1.200 άτομα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:58 - 22 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.