ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Cyprus Popular Bank για το 2012

16:41 - 28 Φεβ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την αναβολή της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του 2012, ανακοίνωσε η Cyprus Popular Bank, ενόψει των επικειμένων εξελίξεων για τον προσδιορισμό των δεδομένων της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού κλάδου που σχετίζεται άμεσα με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναφορικά με την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των διεθνών πιστωτών της.

Η ανακοίνωση ένδειξης αποτελέσματος χωρίς ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που διενεργήθηκε με απευθείας ανάθεση από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ενδέχεται να δημιουργήσει σύγχυση στο επενδυτικό κοινό αφού περιορίζει τη δυνατότητα διαμόρφωσης ευκρινούς εκτίμησης για τα αποτελέσματα και τις προοπτικές της Τράπεζας όπως προβλέπεται από τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ημερ. 02.02.2013, τα αποτελέσματα  του διαγνωστικού ελέγχου θα δημοσιοποιηθούν όταν υπογραφεί το Μνημόνιο Συναντίληψης.
Σημειώνεται ότι παρόμοια αναβολή στην δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έχει υιοθετηθεί και σε περιπτώσεις άλλων χωρών, όπως στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.