ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ΤΤ ή Εθνική πιθανόν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής

17:54 - 16 Μαρ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε ΤΤ ή Εθνική πιθανόν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής
Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις σχετικά με την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή (CPB BANK) στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα μετά τις αποφάσεις στο Eurogroup για την Κύπρο και το μέλλον των δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι οι υποψήφιες τράπεζες για τη μεταφορά του ενεργητικού και του παθητικού της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζα,ς που αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Οι δύο κυπριακές τράπεζες θα λειτουργούν ως θυγατρικές της Εθνική ή του πλήρως ανακεφαλαιοποιημένου μετά τη διάσωσή του, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μοναδικός μέτοχος του οποίου είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Το μέλλον τους, όπως και αυτό του νέου ΤΤ, θα κριθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ίδιες πηγές, στόχος του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι να δοθεί λύση τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με το ενδεχόμενο μεταφοράς του ενεργητικού των δυο τραπεζών σε άλλο εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα να βρίσκεται και αυτό στο "τραπέζι".

 

Γ. Στουρνάρας: "Δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα"

Εν τω μεταξύ, παρέμβαση σχετικά με το ενδεχόμενο "κουρέματος" των καταθέσεων στις δύο κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας: «Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:40 - 16 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.