ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά η εθελούσια για τους εργαζομένους του Τ.Τ.

13:38 - 20 Μαρ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Προς εθελούσια έξοδο μπορούν να κατευθύνονται οι εργαζόμενοι του νέου Tαχυδρομικού Tαμιευτηρίου, καθώς νέα ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου υπηρεσίας έως 7 χρόνια και θεσμοθετεί τη δυνατότητα αυτασφάλισης και για Ταμείο του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την κάλυψη από το νέο Τ.T. των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη έως και για επτά χρόνια για όσους υπαλλήλους αποδεχθούν το πρόγραμμα εθελουσίας, ενώ επίσης εισάγει το θεσμό της αυτασφάλισης για το Ταμείο του Δημοσίου.

 

«Η πραγματική συντάξιμη υπηρεσία, όσων από τους ανωτέρω υπαλλήλους ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις άμεσης καταβολής της σύνταξης τους από τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης καθώς και του εφάπαξ βοηθήματος από τον φορέα πρόνοιας και το μέρισμα από το ΜΤΠΥ, προσαυξάνονται με όσα έτη υπολείπονται για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων αυτών. Η προαναφερόμενη προσαύξηση δεν μπορεί να υπερβεί τα 7 έτη».

 

«Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη, για την αναγνώριση ως συνταξίμου του ανωτέρω πλασματικού χρόνου, στους φορείς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας καθώς και στο ΜΤΠΥ βαρύνουν το «Νέο Ταχυδρομικό Tαμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε» και καταβάλλονται στον κάθε φορέα εφάπαξ εντός τριμήνου από την ημερομηνία εθελούσιας αποχώρησης, παρεχομένης έκπτωσης 15% επί του καταβαλλομένου ποσού».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 20 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.