ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβόπουλος: 19 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει στις τράπεζες - Γιατί διαφωνεί η τρόικα για το deal Εurobank - ΕΤΕ

00:12 - 02 Απρ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Προβόπουλος: 19 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει στις τράπεζες - Γιατί διαφωνεί η τρόικα για το deal Εurobank - ΕΤΕ
Αποκαθίσταται σιγά - σιγά η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία λέει ο διοικτητής της ΤτΕ και διαμηνύει πως οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες.

Ειδικότερα, τη διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΝΕΤWeek, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης.

 

Περί τα δεκαεννιά δισεκατομμύρια ευρώ έχουν επιστέψει στις Ελληνικές τράπεζες από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, δήλωσε  ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, λέγοντας ότι από αυτή τη διαδικασία θα βγουν πιο ισχυρές.

 

Ερωτηθείς σχετικά για το deal της Eurobank με την Εθνική, είπε ότι οι ενστάσεις της τρόικα έγκεινται στο ότι δύσκολα η νέα τράπεζα θα μπορούσε να πιάσει το στόχο του 10%, δηλαδή το 1,5 δισ ευρώ που απαιτείται για να παραμείνει στον ιδιωτικό τομέα.

 

Ο κ. Προβόπουλος απηύθυνε εκ νέου έκκληση να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να απαλλαγεί το δημόσιο από τους επίορκους και να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. «Γιατί να πληρώνονται οι επίορκοι από το υστερημά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 Διαβάστε επίσης

Τουρκολιάς: Κανονικά το deal Εθνικής-Eurobank, δεν γνωρίζω για αντίδραση της τρόικας

Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 02 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.