ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Χρειάζεται παράταση της προθεσμίας ανακεφαλαιοποίησης

12:18 - 09 Απρ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η παράταση της προθεσμίας που έχει δοθεί έως το τέλος Απριλίου στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες ώστε να ολοκληρώσουν τα σχέδια αναφελαιοποίησής τους, μπορεί να παρατείνει τη διόρθωση των ανισορροπιών χρηματοδότησης του κλάδου και την ανάπτυξή του εκτιμούν οι αναλυτές του οίκου Fitch Ratings σε ανάλυση που δημοσιοποίησαν.
Ωστόσο από το υπ. Οικονομικών τονίζεται ότι ο νόμος δεν αλλάζει με αποτέλεσμα η προθεσμία να παραμένει ως τις 30/4. από πολλούς παράγοντες της αγοράς κρίνεται ως ασφυκτικό το περιθώριο, καθώς αναγκάζει σε βεβιασμένες κινήσεις τις διοικήσεις για να αναζητήσουν κεφάλαια.
 
Ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες των Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς εκτιμώνται από την τράπεζα της Ελλάδαςστα 40,5 δισ. ευρώ και προκύπτουν κυρίως από ζημιές από τα ελληνικά ομόλογα και εκτιμώμενες πιστωτικές ζημιές στα εγχώρια χαρτοφυλάκια δανείων. 
 
Επίσης, η Fitch παρατηρεί το… αυτονότηο, ότι δηλαδή, η αυξημένη ιδιωτική συμμετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου των Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς θα ήταν ιδιαίτερα θετική για το πιστωτικό προφίλ των τραπεζών, καθώς βελτιώσει την επενδυτική εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία και θα προσφέρει ευκαιρίες επιστροφής των εν λόγω τραπεζών στις αγορές για τη χρηματοδότησή τους
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.