ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρ. Πειραιώς: Ανοίγει την κάνουλα της χρηματοδότησης για αγρότες και κτηνοτρόφους

11:03 - 11 Απρ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Άνοιγμα σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές επιχειρεί η Τράπεζα Πειραιώς παρέχοντας χρεωστικές κάρτες που θα τους χρηματοδοτούν με χαμηλό κόστος της τάξης του 4%.

Η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος που υλοποιεί η τράπεζα σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Αφορά τη συμβολαιακή γεωργία και κτηνοτροφία και οι αγρότες θα χρηματοδοτούνται σταδιακά για τις προμήθειες που είναι απαραίτητες.

 

Το πρόγραμμα ξεκινά με τους παραγωγούς της Ημαθίας που θα διαθέσουν το βιομηχανικό τους ροδάκινο για την παραγωγή κομπόστας.

 

Κατόπιν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στους καλλιεργητές κριθαριού της Β. Ελλάδας που πωλούν τη σοδειά τους για την παραγωγή μπίρας. Βασικό στοιχείο του προγράμματος είναι η ταυτόχρονη χρηματοδότηση με το ίδιο χρηματοδοτικό εργαλείο τόσο των καλλιεργητών όσο και των μεταποιητών.

 

Τα δάνεια που θα χορηγεί η Πειραιώς-ΑΤΕ θα έχουν ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο λίγο κάτω του 8%, αλλά η τελική επιβάρυνση για τον παραγωγό θα είναι χαμηλότερη του 4% αφού η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου δεν θα είναι ετήσια αλλά θα αντιστοιχεί στον κύκλο πα ραγωγής του κάθε προϊόντος, που στην περίπτωση του βιομηχανικού ροδάκινου είναι γύρω στους 6-7 μήνες (από Φεβρουάριο έως αρχές Σεπτεμβρίου).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.