ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tι δουλειά είχε ο Πλάτων Μαρλαφέκας στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

00:01 - 11 Ιουν 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Tι δουλειά είχε ο Πλάτων Μαρλαφέκας στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας, Πλάτων Μαρλαφέκας με τον ειδικό Σύμβουλο Αθ. Κούστα, επισκέφθηκαν την υπό εκαθάρριση Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Στην σύσκεψη που έγινε με τον νέο εκκαθαριστή που όρισε η Τράπεζα Ελλάδος κο Μέργιανο Ιωάννη και το στέλεχος της τράπεζας κο Πυλαρινό, αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν την εκκαθάριση και δεσμεύθηκαν τα δύο μέρη για συνεργασία, όπου αυτό χρειασθεί όσον αφορά τις διαδικασίες  της εκκαθάρισης.


Παράλληλα, το Επιμελητήριο ενημερώθηκε και έλαβε αντίγραφο της απόφασης 77/1/30.5.2013 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων που καθορίζει τους όρους και προϋποθέσεις για την ρύθμιση οφειλών σε προσωρινή η οριστική καθυστέρηση προς πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση.

 

marlafekas top-story

 

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι παρέχεται πλέον η ευχέρεια για παράταση του χρόνου αποπληρωμής, χορήγηση προνομιακών περιόδων, δυνατότητα περιοδικών πληρωμών, μεταβολή επιτοκίου καθώς και τυχόν έκπτωση τόκων και εξόδων απαίτησης από δάνεια σε προσωρινή η οριστική καθυστέρηση. Ο ειδικός εκκαθαριστής, μπορεί να συνάπτει νέες η πρόσθετες συμβάσεις, χωρίς άδεια από την Τράπεζα Ελλάδος επί οφειλών μέχρι 250.000, ενώ για μεγαλύτερο ποσόν απαιτείται η άδεια της Τραπέζης Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.