ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο κλειδώνει ο νέος ιδιοκτήτης του Τ.Τ.

10:15 - 11 Ιουλ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αύριο κλειδώνει ο νέος ιδιοκτήτης του Τ.Τ.
Την Παρασκευή θεωρητικά θα υπάρξουν νεότερα για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο αποτέλεσε «μήλον της έριδος» όχι για τους μνηστήρες που συσπειρώθηκαν πέριξ της πώλησής του, αλλά μεταξύ των Αρχών που διευθέτησαν τα της πώλησης.

Κατόπιν σοβαρών και επίμονων συζητήσεων της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των εποπτικών Αρχών, προκρίθηκε η λύση της εξαγοράς του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τραπεζικό όμιλο που θα πληρούσε τις προδιαγραφές της προσφοράς μόνο με μετοχές (εξαιρώντας όσους συστημικούς ομίλους έχουν κάνει προσφορά με μετρητά, με το επιχείρημα ότι αυτό αντιβαίνει στο γεγονός της ανακεφαλαιοποίησής τους από το πακέτο των 50 δισ. ευρώ).

 

Βασικός σκοπός της πώλησης του νέου ΤΤ δεν είναι άλλος από τη μέγιστη επίτευξη συνεργειών όπως άλλωστε έγραψε χθες και το «Κ» σε συνδυασμό με την ανταλλαγή μετοχών. Με βάση αυτές τις παραμέτρους, το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα καταλήξει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στον όμιλο Eurobank, της οποίας τον έλεγχο έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (όπως εξάλλου και τον έλεγχο του Ταμιευτηρίου).

 

Αναφορικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού, ο οποίος εκ των υστέρων κρίθηκε από τις Αρχές ότι δεν ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση, πυροδότησε μια νέα κόντρα στις τράπεζες, όπως και στο εσωτερικό του ΤΧΣ, η οποία δεν έχει ακόμη «ξεδιπλωθεί» στο σύνολό της. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η τρόικα, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Goldman Sachs... όλοι με τη σειρά τους συνέβαλαν στην ξαφνική και ύστατη ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το πλαίσιο της προσφοράς, που άλλαζε τα δεδομένα του αρχικού διαγωνισμού.

Οι όποιες τυχόν αλλαγές στη διοίκηση του Ταμείου, οι σοβαρές αντιδράσεις των τραπεζών που υπέβαλλαν προσφορά και οι οποίες κυριολεκτικά στο παρά πέντε ενημερώθηκαν για ουσιαστική ανατροπή των όρων του διαγωνισμού, θα εκδηλωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, παράλληλα με την τυπική έστω αξιολόγηση των προσφορών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το απόγευμα μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.