ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Με συμφωνία ή διαιτησία η συλλογική σύμβαση και ωράριο

16:01 - 09 Οκτ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στη συλλογική σύμβαση εργασίας διαφαίνεται ότι στο παρασκήνιο υπάρχει εκ νέου κινητικότητα και ότι οι τραπεζίτες θα ζητήσουν νέα συνάντηση με την ΟΤΟΕ μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στο μέτωπο των Eurobank και Alpha Βank, που αποτελούν την σκληρή ομάδα, και της Εθνικής που εμφανίζεται διαλλακτικότερη, επικρατούν σκέψεις ώστε να υπάρξει μια συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Διαφαίνεται πάντως ότι και η πλευρά της ΟΤΟΕ είναι διατεθειμένη να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις.  Π.χ. για τα πιλοτικά καταστήματα που θα ανοίξουν τα απογεύματα και τα Σάββατα στα εμπορικά κέντρα αλλά και για ορισμένα άλλα ζητήματα.  Σημειώνεται ότι οι τραπεζίτες ζητούν το πιλοτικό πρόγραμμα της επέκτασης του ωραρίου εργασίας να ισχύσει για 20 καταστήματα για τις μεγάλες τράπεζες, για 10 καταστήματα στις μεσαίες και 5 καταστήματα στις μικρές.  Όσον αφορά τις αυξήσεις φαίνεται ότι όλες οι πλευρές συμπλέουν προς το 4 με 4,5%.

Αν δεν υπάρξει πάντως συμφωνία και μετά τη νέα συνάντηση που σχεδιάζεται, είναι πιθανό η όλη υπόθεση να καταλήξει στην διαιτησία την ΟΜΕΔ με πιθανότητα να υπάρξει συλλογική σύμβαση εργασίας αλλά και επέκταση του ωραρίου εργασίας.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.