ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μέχρι τώρα μνηστήρες της Eurobank

00:09 - 18 Ιουλ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι μέχρι τώρα μνηστήρες της Eurobank
Ενόψει της επικείμενης αναδιάταξης της τραπεζικής αγοράς, γνωστά και άγνωστα funds κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα hedge funds περιτρυγυρίζουν τη Eurobank. Αυτό προκύπτει από τις τελευταίεςκινήσεις μεγάλων και γνωστών ονομάτων των επενδυτικών κεφαλαίων που τοποθετούνται σε προβληματικές οικονομίες και συνήθως προηγούνται εκείνων που αποσκοπούν σε άμεσες μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

 

Ενόψει της επικείμενης αναδιάταξης της τραπεζικής αγοράς, γνωστά και άγνωστα funds κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά, αναζητώντας συμμετοχές σε μικρούς ή μεγάλους ομίλους. Στο επίκεντρο της επικαιρότητας, «φαβορί» για τους ξένους είναι μεταξύ άλλων η Eurobank, η οποία ήδη φαίνεται να φλερτάρει με επενδυτές του εξωτερικού. Πληροφορίες αναφέρουν ως ενδιαφερόμενο το αμερικανικό hedge fund Third Point - γνωστό στην εγχώρια αγορά για τις επενδύσεις του στα ελληνικά ομόλογα- καθώς και το Eaglevale Partners. Επίσης για τη Eurobank ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει κατά πληροφορίες, η Fairfax Holdings, που συμμετέχει ήδη στη θυγατρική του Ομίλου στο real estate, στην Eurobank Properties. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μήνες η καναδικής προέλευσης Fairfax ήταν αυτή που συζητούσε με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για στρατηγικής σημασίας απόκτηση ποσοστού μετοχών της, ενόψει της συγχώνευσης τότε της Εθνικής με τη Eurobank.

Η Eurobank, τέταρτη συστημική τράπεζα της χώρας έχει καταστεί ιδιαίτερα ελκυστική από επενδυτικής πλευράς, σαφώς μετά την πολύ πρόσφατη απόκτηση του ελέγχου του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την οποία η σύμβαση υπογράφηκε στις αρχές της εβδομάδος. Βασικός μέτοχος της Τράπεζας είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο σχεδιάζει την μερική ιδιωτικοποίηση της Eurobank το φθινόπωρο. Θεωρητικά ο στόχος είναι η πώληση του 25% των μετοχών της Eurobank, κυριότητας του Ταμείου (ΤΧΣ) κατά τον Οκτώβριο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.