ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tαμιευτήριο στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι Γερμανοί

23:02 - 24 Ιουλ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στα σκαριά βρίσκονται τα πιλοτικά σχέδια για Μακεδονία και Πελοπόννησο με σκοπό την αποταμίευση, τη χορήγηση δανείων και τις επενδύσεις.

Tο ενδεχόμενο επέκτασής τους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια, με επαφές που έχουν ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταμιευτηρίων (DSGV), Γκέοργκ Φάρενσον, και ο προκάτοχός του και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων, Χάινριχ Χάασις, και επικεφαλής του Ιδρύματος των ταμιευτηρίων για την διεθνή συνεργασία.

Το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και αξιόπιστη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των μεσοαστικών οικονομικών δομών» και σημείωσε ότι το θέμα θα συγκεκριμενοποιηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Frankfurter Rundschau", τα κατά τόπους ταμιευτήρια θα συγκεντρώνουν τις καταθέσεις της περιοχής τους και θα χορηγούν δάνεια, ενώ υπάρχει η σκέψη για δύο πιλοτικά ταμιευτήρια στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και στην Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης ενός ελληνικού συνδέσμου ταμιευτηρίων.

kermata687 240713

40 ταμιευτήρια και επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Μακροπρόθεσμα, αναφέρει η εφημερίδα, μπορεί να συσταθούν έως και 40 νομικά ανεξάρτητα ταμιευτήρια, τα οποία θα διέπονται από τους νομικούς κανονισμούς της Ελλάδας και ίσως λάβουν τη μορφή ιδρυμάτων. Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες ο σύνδεσμος DSGV υπολογίζει σε επενδύσεις 25-50 εκ. ευρώ, οι οποίες όμως δεν θα προέλθουν από γερμανικούς φορείς.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι, σύμφωνα με το σύνδεσμο DSGV, η αρμόδια Αρχή για τον ανταγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία άλλωστε ενθαρρύνει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, φαίνεται να συμφωνεί με την πρωτοβουλία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 07:13 - 25 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.