ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha: Κέρδη 150 εκατ. από ασφαλιστική - investor day τον Ιανουάριο

14:30 - 16 Οκτ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eκτακτα κέρδη περίπου150 εκατ. ευρώ μετά φόρων θα εγγράψει η Alpha Bank το α΄ ή το β΄ τρίμηνο του 2007 με την ολοκλήρωση της πώλησης της Alpha Ασφαλιστικής στο γαλλικό όμιλο ΑΧΑ.

Σύμφωνα με πηγές στην Alpha το τίμημα που κατέβαλλε το ΑΧΑ κινήθηκε 3,5 φορές το bookvalue. Σημειώνεται ότι η καθαρή θέση της ασφαλιστικής εταιρίας ανέρχεται στα 74 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμφωνία που επιτεύχθηκε με το ΑΧΑ αποτελεί σημαντική κίνηση καθώς η Alpha Bank σε συνεργασία με μια από τις ισχυρότερες ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο και την μεγαλύτερη στην Γαλλία πλέον θέτει τις βάσεις για να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της και το μερίδιο αγοράς της στις ασφαλιστικές εργασίες.

Σημειώνεται ότι η Alpha διέθετε μερίδιο αγοράς 4% στις ασφαλιστικές δραστηριότητες όταν σε όλες τις υπόλοιπες τραπεζικές εργασίες κατείχε μερίδιο αγοράς 15 με 16%.

Η Alpha στο πλαίσιο μείωσης του κόστους ακολούθησε το επιτυχημένο μοντέλο της Eurobank δηλαδή της πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από το δίκτυο της με ένα πλεονέκτημα τη συνεργασία με μια από τις ισχυρότερες ασφαλιστικές εταιρίες στον κόσμο.

Η Alpha επίσης φαίνεται ότι επιχειρεί να προλάβει τα επεκτατικά σχέδια της Credit Agricole με την Sofinco, αφού η μάχη και στο ασφαλιστικό τομέα θα είναι σκληρή.

Νέα investor day

Μέσα στον Ιανουάριο του 2007 η διοίκηση της Alpha Bank έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει νέα επενδυτική ημέρα ώστε να παρουσιάσει το business plan για το διάστημα 2007 με 2010.

Εκείνη την περίοδο θα ανακοινωθούν και τα σχέδια για τον ασφαλιστικό τομέα.

Νέες εξαγορές

Σε μικρές κινήσεις θα προχωρήσει η Alpha στο εξωτερικό.

Στην Τουρκία θα επιδιώξει να προχωρήσει σε εξαγοράς μικρής τράπεζας σε συνεργασία με άλλο σχήμα.

Στόχος είναι να μην προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου. Η τουρκική Alternatifbank βρίσκεται εντός στόχων.

Επίσης όπως αναφέρει πηγή στην Alpha εξετάζονται και άλλες μικρές εξαγορές στην ευρύτερη Βαλκανική αγορά.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.