ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική: Σε αμερικανο-ισραηλινό fund περνάει η ΠΑΝΓΑΙΑ

11:45 - 08 Οκτ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνική: Σε αμερικανο-ισραηλινό fund περνάει η ΠΑΝΓΑΙΑ
Τα έσοδα της τράπεζας αναμένεται να ανέλθουν στα 500 εκατ. ευρώ.

Σε αμερικανο/ισραηλινό fund αναμένεται να περάσει το 50% της θυγατρικής της Εθνικής, εταιρείας ακινήτων ΠΑΝΓΑΙΑ, με έσοδα για την τράπεζα 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες και με τη συμφωνία η Εθνική θα μεταβιβάσει σε μεγάλη αμερικανο-ισραηλινή εταιρεία, συμφερόντων του Ισραηλινού επιχειρηματία B. Steinmetz, ποσοστό άνω του 50% της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων του ομίλου Εθνική Πανγαία. H συμφωνία προβλέπει η Εθνική να διατηρήσει τη διοίκηση και τον έλεγχο της εταιρείας.

 

Δεν αποκλείεται η μεγάλη αυτή επιχειρηματική συμφωνία να συνδυαστεί με το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό forum. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και η συμφωνία των δύο πλευρών ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για μια μεγάλη ξένη επένδυση που θα αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο για την Εθνική Τράπεζα αλλά ευρύτερα για την εγχώρια οικονομία και τις προοπτικές της χώρας.

 

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου 2013 η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εθνική Πανγαία έφτανε το 1 δισ. ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της συμφωνίας θα μεταφερθούν στην εταιρεία και άλλα ακίνητα του ομίλου ΕΤΕ για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας. Με τη συναλλαγή η Εθνική ενισχύει αποφασιστικά την κεφαλαιακή της βάση. Διατηρώντας τον έλεγχο η Εθνική Τράπεζα θα εξακολουθήσει να ενοποιεί την Πανγαία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 08 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.