ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Σε διαβουλεύσεις με ολλανδική private equity για την ΠΑΝΓΑΙΑ

20:13 - 09 Οκτ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΤΕ: Σε διαβουλεύσεις με ολλανδική private equity για την ΠΑΝΓΑΙΑ
"Την κατάρτιση συμφωνίας με τον υποψήφιο επενδυτή με την επωνυμία Invel Real Estate (Netherlands) II BV, εταιρεία private equity με έδρα στην Ολλανδία, που έχει σκοπό τη διενέργεια επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ευρώπη" εξετάζει σοβαρά η Εθνική Τράπεζα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της η τράπεζα, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπης Κεφαλαιαγοράς, η διαδικασία επίτευξης συμφωνίας για τη μεταβίβαση πακέτου μετοχών της θυγατρικής εταιρίας «Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π» σε υποψήφιο αλλοδαπό επενδυτή είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.


Αναφέρει ακόμη ότι "οι βασικοί όροι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνουν τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ» στον  υποψήφιο επενδυτή έναντι ανταλλάγματος που θα συμφωνηθεί, με παράλληλη διατήρηση του ελέγχου της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα".
 
"Επί του παρόντος έχει δρομολογηθεί  η διαδικασία για την ενημέρωση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και φορέων για τους όρους των διαπραγματεύσεων (ιδίως Ε.Ε./DG Comp, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, ώστε εν συνεχεία οι όροι της συναλλαγής να αξιολογηθούν από τα αρμόδια εταιρικά όργανα της Τράπεζας με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός του 2013", επισημαίνεται σχετικά.
 
"Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη επί των ανωτέρω, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο υφιστάμενο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.