ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή όρων στα warrants ζητούν οι τραπεζίτες - Επιβεβαίωση του "R"

13:34 - 15 Οκτ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αλλαγή όρων στα warrants ζητούν οι τραπεζίτες - Επιβεβαίωση του "R"
Αρκετές τράπεζες θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στους όρους των warrants.

Από τις 8 Οκτωβρίου το «R»είχε επισημάνει την μείωση των τιμών για τα warrants, κάτι που ζητούν από το ΤΧΣ οι ίδιες οι τράπεζες και έρχεται στο σημείωμά της να επιβεβαιώσει και η Citigroup μετά τις επαφές που είχε με τις διοικήσεις των τραπεζών και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», σε σημείωμα της Citi έπειτα από επαφές που είχαν στελέχη της με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών και πολιτικών αναφέρεται ότι υπάρχουν διεργασίες σε αρχικό στάδιο για την αναθεώρηση των όρων των warrants. Σύμφωνα με το σημείωμα, αρκετές τράπεζες θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στους όρους των warrants, ώστε οι επενδυτές να τα ασκήσουν νωρίτερα.

Η Citi εκτιμά πως, αν και ορισμένοι πολιτικοί έχουν γνώση της επιχειρηματολογίας, η όλη διαδικασία θα απαιτήσει αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η τράπεζες ζητούν αλλαγές στη νομοθεσία ώστε να επιτραπεί η επιτάχυνση των διαδικασιών με τρόπο που θα θυμίζει την πρόβλεψη για την άτακτη άσκηση των δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο τα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν σε 9 περιόδους (κάθε 6 μήνες).

Μέχρι να περάσουν 36 μήνες από την ημερομηνία εισαγωγής των warrants, το ΤΧΣ δεν έχει δικαίωμα να μεταβιβάσει τις μετοχές που αντιστοιχούν στα warrants. Ωστόσο, μετά την πάροδο 36 μηνών, το ΤΧΣ μπορεί να προχωρήσει στην πώληση warrants αφού προηγουμένως καλέσει τους κατόχους τους να αποκτήσουν τις προς μεταβίβαση μετοχές σε τιμή ίση ή κατώτερη από την προκαθορισμένη τιμή άσκησης ή από τη μέση τιμή της μετοχής των 50 ημερών που προηγείται της γνωστοποίησης της πρόθεσης του ταμείου. Δηλαδή, με την άτακτη άσκηση ήδη υπάρχει ένα «παράθυρο» για την άσκηση των των δικαιωμάτων στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή, η οποία μπορεί να διαμορφώνεται σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα της προκαθορισμένης τιμής άσκησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:41 - 15 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.