ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕτΕ: Επαφές με θεσμικούς επενδυτές είχε ο Π. Χριστοδούλου στη Νέα Υόρκη

12:32 - 18 Δεκ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σειρά επαφών με μεγάλα funds που έχουν σκοπό τη συμμετοχή τους στις περαιτέρω πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Εθνική Τράπεζα για τη διεύρυνση της κεφαλαιακής της βάσης, είχε στις ΗΠΑ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Πέτρος Χριστοδούλου.

Όπως επισημαίνουν πηγές από την τράπεζα, πρωταρχικός στόχος της διοίκησής της για το άμεσο μέλλον αποτελεί η περαιτέρω κεφαλαιακή της ενίσχυση μέσω της αύξησης της κερδοφορίας σε συνδυασμό με την πώληση των μη αμιγώς τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι οι κινήσεις που έχουν ανακοινωθεί, έχουν δημιουργήσει ενεργό ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα, καθώς βλέπουν πως η ΕΤΕ «έχει την ικανότητα να υλοποιεί».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη με αφορμή τον εορτασμό της «ημέρας της Ελλάδος στο NYSE», είχε πολυάριθμες συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές καθώς και με αναλυτές διεθνών οίκων.

Eπαφές Χριστοδούλου με θεσμικούς επενδυτές για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ

Το στέλεχος της Εθνικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συζητήσεις αυτές, επικαλούμενος στοιχεία, στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και στις θετικές προοπτικές που διαγράφονται μετά από μια περίοδο ύφεσης έξι ετών της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, παρατήρησε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην αμερικανική ήπειρο μεταστρέφεται και ασφαλείς ενδείξεις οδηγούν σε βεβαιότητα ότι τους προσεχείς μήνες θα αρχίσει η καταγραφή των θετικών επιπτώσεων.

Όπως είπε στους συνομιλητές του, ήδη υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις αγορές κεφαλαίου, ενώ με αφορμή την πώληση του Αστέρα σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, υπογράμμισε ότι επιτυγχάνεται εισαγωγή σημαντικού ύψους επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας.  

Σε ότι αφορά στην Εθνική Τράπεζα τόνισε πως ο όμιλος παρουσιάζει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας λόγω της μείωσης του ρυθμού αύξησης των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς και της περιστολής των λειτουργικών δαπανών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.