ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

84 δισ. ευρώ το έλλειμμα ευρωπαϊκών τραπεζών σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

13:58 - 27 Ιαν 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Kεφαλαιακό έλλειμμα περίπου 84 δισ. ευρώ παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως αναφέρει η η γερμανική εβδομαδιαία Wirtschaftswoche, επικαλούμενη μια νέα έκθεση από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole Group έχει το μεγαλύτερο κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 31,5 δισ. ευρώ, ενώ η Deutsche Bank και η Commerzbank έχουν κεφαλαιακά κενά ύψους19 δισ. και 7,7 δισ. ευρώ αντίστοιχα, σύμφωνα με την έκθεση
Οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές πιέζουν τις τράπεζες να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν πιθανές οικονομικές αντιξοότητες.
Δεν ήταν σαφές εάν ο ΟΟΣΑ είχε εξετάσει την εισηγμένη εταιρεία Credit Agricole SA, η οποία είναι λιγότερο καλά κεφαλαιοποιημένη από τη μητρική της, Credit Agricole Group, ένα δίκτυο μη εισηγμένων συνεταιριστικών τραπεζών λιανικής, το οποίο η Τράπεζα της Γαλλίας θα ελέγξει από άποψη των δεικτών φερεγγυότητας.


Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο υπολογισμού των ελλειμμάτων, ο ΟΟΣΑ είπε ότι αναμένεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα αργότερα αυτό το έτος στον έλεγχο και τα stress tests των τραπεζών.
Η Deutsche Bank δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 ήταν στο 9,7%, ενώ ο δείκτης μόχλευσης άγγιζε το 3,1% στις 31 Δεκεμβρίου.
Η Credit Agricole, η οποία θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου στις 19 Φεβρουαρίου, είπε ότι το Core Tier 1 άγγιζε το 9,4% στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η Commerzbank, η οποία δημοσιεύει αποτελέσματα στις 13 Φεβρουαρίου, είχε δείκτη Core Tier 1 στο 12,7% κατά την ίδια ημερομηνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.