ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το αργότερο στις αρχές Μαρτίου τα αποτελέσματα stress test

12:50 - 11 Φεβ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μέχρι τα τέλη του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, όπως ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής της ΤτΕ στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή, τα αποτελέσματα του stress test θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του μήνα και θα ακολουθήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του ΤΧΣ και τη διάθεση μετοχών συστημικών τραπεζών.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές με την τρόικα και τις διοικήσεις των τραπεζών για την επίλυση τεχνικών λεπτομερειών.

Σημειώνεται ότι τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά είναι αν η τρόικα θα αποδεχθεί την προσαρμογή των ελάχιστων δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας στα επίπεδα που ισχύουν για το πανευρωπαϊκό stress test (8% Core Tier I για το βασικό σενάριο, 6% για το δυσμενές), αν θα συνυπολογισθεί μεγαλύτερο μέρος του αναβαλλόμενου φόρου στον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών και τέλος αν ο προσδιορισμός θα γίνει με το βασικό ή με το χειρότερο ανά τράπεζα σενάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.