ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένουν οι FT για τα 20 δισ. ευρώ στις τράπεζες

11:07 - 26 Φεβ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eπιμένουν στα 20 δισ. ευρώ οι Financial Times σε νεότερο δημοσίευμά τους τονίζοντας ακόμα πως τις «επευφημίες» για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, ακολούθησε μια «δυσοίωνη σιωπή» καθώς οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα χρειάζεται φρέσκα κεφάλαια έως 20 δισ. ευρώ –πολύ περισσότερα από τα 6 δισ. ευρώ το πολύ, που οι εθνικές αρχές ή οι εξωτερικοί σύμβουλοι της BlackRock, πιστεύουν ότι είναι το έλλειμμα.
 
 
Έτσι, σύμφωνα με τους FT, για μια ακόμη φορά η Ελλάδα ένα γεωγραφικά και οικονομικά περιφερειακό μέλος της Ευρωζώνης, βρίσκεται στο επίκεντρο των πραγμάτων και όπως σχολιάζουν, «η επικινδυνότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας θα αποτελέσει, σίγουρα, πολιτική “καυτή πατάτα” ειδικά για την Γερμανία όπου οι πολίτες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την μεταφορά πλούτου από τον Βορρά στον Νότο».
 
Όμως, όπως αναφέρουν, υπάρχει και μια δεύτερη πολύ σημαντική διάσταση στο τελευταίο αυτό ελληνικό βάσανο. 
 
«Το πώς θα επιλυθεί η διαμάχη για την υγεία των ελληνικών τραπεζών, θα προσφέρει ουσιώδεις ενδείξεις για την προσέγγιση που θα εφαρμόσουν οι ευρωπαϊκές αρχές στα φετινά βαρυσήμαντα “τσεκ-απ” στην υγεία του συνόλου των τραπεζών του ευρωπαϊκού συστήματος», υποστηρίζουν.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.