ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Διακράτηση συστήνει η Dresdner, εν όψει 3μήνου

15:48 - 30 Οκτ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την εκτίμησή της ότι η μετοχή της Eurobank είναι πλήρως αποτιμημένη και τη σύσταση διακράτησης που έχει εκδώσει για τον τίτλο επαναλαμβάνει η Dresdner Kleinwort, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου, η Eurobank αναμένεται να εμφανίσει στο τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 25% και λειτουργικά στο +21%.

Η αύξηση των δανείων προβλέπεται στο 23%, λόγω της κατά 38% ανόδου των στεγαστικών. Τα περιθώρια αναμένεται να παραμείνουν στα επίπεδα του β΄ τριμήνου και οι επισφάλειες να αυξηθούν κατά 15%.

Η Dresdner προβλέπει πως το πλήγμα για τη Eurobank από την αύξηση των επιτοκίων θα είναι ισχυρότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, αφού αυτή διαθέτει την υψηλότερη αναλογία δανείων/καταθέσεις.

Ο οίκος συνεχίζει να πιστεύει ότι η Eurobank αποτελεί μια αποδοτική τράπεζα, με καλό επιχειρηματικό μοντέλο, ωστόσο, τα πλεονεκτήματα αυτά θεωρείται ότι έχουν προεξοφληθεί, για αυτό και οι αναλυτές δεν προχωρούν στην έκδοση σύστασης αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.