ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εurobank: Credit positive από Moody's

12:19 - 05 Μαϊ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ικανοποίηση από την Moody’s και για την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Eurobank η οποία συμβάλει στο να σταματήσει η αιμορραγία κεφαλαίων για την στήριξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

 

Σύμφωνα με τον οίκο οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών και το επιτυχημένο παράδειγμα της Eurobank βάζουν τέλος στη συνεχή χρηματοδότηση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος κι αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τις Ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με το σχόλιο του οίκου, η αύξηση είναι τυγχάνει θετικής πιστοληπτικής αξιολόγησης (credit positive) για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αφού τα 11,4 δισ ευρώ που έχει διαθέσιμα το ΤΧΣ για την υποστήριξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δεν θα χρησιμοποιηθούν. Αυτά τα κεφάλαια θα ήταν προσβάσιμα μόνο στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν τα κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές.

 

Τα κεφάλαια που άντλησε η Eurobank, παρατηρεί η Moody’s ενδυναμώνουν τον κρίσιμο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας περίπου στο 19% από 11,3% που ήταν το Δεκέμβριο. Επίσης προσφέρει ένα μαξιλάρι ασφαλείας ύψους 4,1 δισ ευρώ σε σχέση με το ελάχιστο όριο του 8% του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας  που έχει θέσει το βασικό σενάριο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής στα στρες τεστ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.