ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα εκπονεί η BNP Paribas

15:10 - 03 Νοε 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης στην ελληνική αγορά έχει ξεκινήσει να εκπονεί η BNP Paribas με στόχο να προχωρήσει ακόμη και σε μεγάλη εξαγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του "R" πέραν της ριζικής αναδιάρθρωσης της θυγατρικής στην Ελλάδα οι επιτελείς στο Παρίσι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε στρατηγική κίνηση στην Ελλάδα, αφού Credit Agricole και Societe Generale αλλά και το ΑΧΑ και ενδεχομένως και το Caisse d’ Epargne άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιούνται.

Σε πρώτη φάση θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση της BNP Paribas Ελλάδος.

Ο νέος επικεφαλής της τράπεζας στην Ελλάδα κ Tellier έχει λάβει εντολές να προχωρήσει στην ανανέωση της BNP Paribas στην Ελλάδα, να αυξήσει τις τραπεζικές εργασίες και να ενισχύσει την παρουσία του ομίλου. Με την κίνηση αυτή εγκαταλείπεται πλήρως το προ μηνών σχέδιο για αποχώρηση από την Ελλάδα. Μάλιστα αντ΄ αυτού εξετάζεται η σημαντική ισχυροποίηση.

Οι επιτελείς της BNP Paribas στο Παρίσι αναμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς στην Ιταλία ώστε να ρίξουν το βάρος τους στην Ελλάδα. Μάλιστα δεν αποκλείουν ακόμη και μεγάλη εξαγορά.

Κατά το παρελθόν η Alpha Bank και η Eurobank είχαν βρεθεί στο επίκεντρο φημών για στρατηγική συμμαχία με την BNP Paribas.

Αν η γαλλική τράπεζα αποφασίσει να προχωρήσει σε στρατηγική κίνηση στην Ελλάδα,
μια εκ των δύο τραπεζών θα αποτελέσει στόχο.

Αν ληφθεί υπόψη όμως ότι το ΑΧΑ που συνεργάζεται με την Alpha αφού εξαγόρασε την Alpha Ασφαλιστική είναι μέτοχος της BNP Paribas τότε είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Alpha και της BNP Paribas.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.