ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στεγαστικά Δάνεια & Προσωπική Οικονομία: Η πρωτοποριακή στρατηγική της HSBC

00:01 - 12 Ιουν 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στεγαστικά Δάνεια & Προσωπική Οικονομία: Η πρωτοποριακή στρατηγική της HSBC
Ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής και Μarketing της HSBC, μιλά στο "R" για τα στεγαστικά δάνεια που ο διεθνής τραπεζικός Όμιλος διαθέτει στην ελληνική αγορά.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Πιρπινιάς επισημαίνει ότι η HSBC επανεκκινεί τις χρηματοδοτήσεις προς τους πελάτες της για την αγορά κατοικίας. Αναλύει την έννοια της "Προσωπικής Οικονομίας" που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπηρεσίας HSBC Premier και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά ακινήτων.

 

Ερ.: Η HSBC δηλώνει σήμερα ότι επανεκκινεί την αγορά των στεγαστικών Δανείων. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα;

Απ.: Η HSBC, με τη ρευστότητα που της εξασφαλίζουν τα 1,32 τρις δολάρια καταθέσεων παγκοσμίως και την υψηλή πιστοληπτική της ικανότητα, βρίσκεται σε θέση ισχύος και στηρίζει έμπρακτα τους πελάτες της και την ελληνική οικονομία με νέα στεγαστικά δάνεια, σε λογικά επιτόκια.

 

Έτσι, η HSBC επανεκκινεί τις χρηματοδοτήσεις προς τους πελάτες της για την αγορά κατοικίας. Στρατηγική και συνειδητή επιλογή μας είναι να σταθούμε δίπλα στους πελάτες μας, καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε όλο το φάσμα της «Προσωπικής τους Οικονομίας», μέρος της οποίας αποτελεί και η απόκτηση κατοικίας.

 

Παράλληλα, στόχος μας είναι να προσελκύσουμε νέους πελάτες που ανταποκρίνονται στο προφίλ της υπηρεσίας Premier, αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων και επιθυμούν χρηματοδότηση, ώστε να προβούν σε μια τέτοια κίνηση.

adaneio110614

Ερ.: Η έννοια της «Προσωπικής Οικονομίας» βρίσκεται στο επίκεντρο της υπηρεσίας HSBC Premier. Μπορείτε να μας την αναλύσετε λίγο περισσότερο;

Απ.: Αυτό που στην HSBC αποκαλούμε «Προσωπική Οικονομία» του πελάτη μας αποτελεί τον κύριο άξονα της υπηρεσίας Premier και εκφράζει την προσήλωσή μας στη σφαιρική κάλυψη των αναγκών του, με απόλυτα εξατομικευμένο τρόπο. Στην HSBC αντιλαμβανόμαστε τη μοναδικότητα του κάθε πελάτη και έχουμε αναπτύξει ένα υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, που να μπορεί να καλύψει τις μοναδικές και ιδιαίτερες ανάγκες του.

 

Το Premier περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά υπηρεσιών και προϊόντων προσαρμοσμένων σ' αυτές ακριβώς τις «προσωπικές» ανάγκες. Αναφέρομαι, φυσικά στις διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως ακριβώς τις αντιλαμβάνεται και τις αξιολογεί ο καθένας από εμάς ξεχωριστά: την οικογένεια, την περιουσία, τη σταδιοδρομία, τον ελεύθερο χρόνο, τις εμπειρίες που κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της προσωπικής μας οικονομίας και είναι, βεβαίως, αλληλένδετα, αλλά και διαρκώς μεταλλασσόμενα.

 

Στην HSBC είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας εξατομικευμένες λύσεις με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους, με στόχο η προσωπική τους οικονομία, όχι απλώς να παραμένει σταθερή αλλά και να αναπτύσσεται περαιτέρω. Η αγορά ακινήτων προσφέρει αυτή τη στιγμή επενδυτικές ευκαιρίες, τις οποίες οι πελάτες HSBC Premier έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Ερ.: Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων;

Απ.: Παρά το αυξημένο ρίσκο στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, τα επιτόκια στεγαστικών δανείων παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει μείωση μεγαλύτερη του 30%, κατά μέσο όρο, από την αρχή της κρίσης έως σήμερα. Για όσους ιδιώτες έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τα τελευταία έξι χρόνια, οι μειώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια, δημιουργούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

 

Είναι, βεβαίως γεγονός ότι το φορολογικό καθεστώς στην αγορά ακινήτων και οι πρόσφατες τροποποιήσεις του οδηγούν σε μια περίοδο αναμονής και εξοικείωσης των επίδοξων επενδυτών. Παρ' όλα αυτά, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε τις ευκαιρίες που γεννά η κρίση, εξάλλου οι πρόσφατες τοποθετήσεις διεθνών επενδυτών στο ελληνικό Real Estate αποτελούν παράδειγμα αυτής της τάσης.

adanei110614

Ερ.: Τα στεγαστικά δάνεια της HSBC παρέχουν σήμερα εύρος επιλογών, χαρακτηριστικό που συνδέεται με την έννοια της «Προσωπικής Οικονομίας» του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Πείτε μας περισσότερα γι' αυτό.

Απ.: Απώτερος στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα εύρος κατάλληλων επιλογών και λύσεων, σύμφωνα με το προφίλ, τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες τους, για τη μεγιστοποίηση και τη βέλτιστη διαχείριση της «Προσωπικής Οικονομίας» τους.

 

Τα στεγαστικά δάνεια της HSBC είναι κυμαινόμενου επιτοκίου και προσαρμόζονται σύμφωνα με το προφίλ και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Το ποσοστό χρηματοδότησης διαφοροποιείται ανάλογα με το ποσό, την περιοχή του ακινήτου και το σκοπό του δανείου.

 

Στους πελάτες μας παρέχεται ακόμα η δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου του στεγαστικού τους δανείου, ενώ η έμφαση δίνεται στην πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη, καθώς και στη συνολική του σχέση με την τράπεζα. Ας μην ξεχνάμε, ότι για τους πελάτες HSBC Premier υπάρχει επιπρόσθετα η εξατομικευμένη υποστήριξη από τον Προσωπικό τους Σύμβουλο.

 

Ερ.: Σε ποιο βαθμό συνδέεται η απόφαση για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων με την ευρύτερη στρατηγική της HSBC στην Ελλάδα;

Απ.: Η χορήγηση στεγαστικών δανείων αποτελεί μια από τις υπηρεσίες που θέτουμε στη διάθεση των πελατών μας, προκειμένου να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επενδύσεις.

 

Από εκεί και πέρα, η στρατηγική μας παραμένει σταθερή και ξεκάθαρη: επιδιώκουμε ο κόσμος να μας θεωρεί τους «ειδικούς» στη διαχείριση περιουσίας. Θέλουμε να συνδεόμαστε άρρηκτα στη συνείδηση του τραπεζικού κοινού με την υπηρεσία Wealth Management, κάτι που πιστεύω ότι έχουμε χτίσει με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια.

 

Με τη στρατηγική μας στοχεύουμε οι πελάτες να μας αναγνωρίζουν και να επωφελούνται από τα τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας διαφοροποιούν στην αγορά. Πρώτον, το DNA του Ομίλου: την ισχυρή οικονομική θέση, το διεθνή χαρακτήρα του, την παγκόσμια παρουσία, την τεχνογνωσία και τη βαθιά γνώση των τοπικών αγορών.

 

Δεύτερον, τους έμπειρους Τραπεζικούς Συμβούλους, που μπορούν με τα κατάλληλα εργαλεία Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού να διαγνώσουν το επενδυτικό προφίλ του πελάτη και να τον καθοδηγήσουν στις βέλτιστες επενδυτικές λύσεις για τη διαχείριση της περιουσίας του.

 

Τρίτο και σημαντικότερο, τη δυνατότητα επιλογής μέσα από ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα από σειρά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων αγορών παγκοσμίως σε όλες τις διαβαθμίσεις κινδύνου. Τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα με βάση τη βαθιά γνώση του Ομίλου HSBC στις τοπικές αγορές και την τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού παγκοσμίως.

 

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από ένα δυναμικό χαρτοφυλάκιο, εστιάζοντας πάντα στην κάλυψη των προσωπικών αναγκών τους μέσα στη σημαντικότερη οικονομία για εκείνους, τη δική τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το ανανεωμένο website της HSBC στο www.hsbc.gr.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.