ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Προωθεί έκδοση μη καλυμμένων ομολογιών 500 εκατ. ευρώ

10:49 - 13 Ιουν 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Προωθεί έκδοση μη καλυμμένων ομολογιών 500 εκατ. ευρώ
Μετά το πολύ καλό κλίμα από την έκδοση ομολόγου της Alpha Bank στο πλαίσιο του οποίου αντλήθηκαν 500 εκ. ευρώ με επιτόκιο 3,5% και η Eurobank προωθεί τη δική της ομολογιακή έκδοση.

Η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει περί τα 500 εκ. ευρώ και όσο πιο χαμηλό είναι το επιτόκιο, τόσο καλύτερο για την τράπεζα αλλά και για την εικόνα της χώρας η οποία ενδεχομένως να τολμήσει νέα εξόδο στις αγορές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Με αυτά τα δεδομένα, δημιουργείται καμπύλη επιτοκίων και όπως προκύπτει και από την υπερεπιτυχημένη έκδοση ομολογιακού της Alpha, οι ξένοι επενδυτές που διαβλέπουν επιστροφή της Ελλάδας στην ανάκαμψη είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν φθηνότερα. Σε κάθε περίπτωση μετά τις μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ τα επιτόκια που δίνονται για την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες δεν παύουν να είναι υψηλά.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώνει η Eurobank, έχει δοθεί εντολή στις Credit Suisse, HSBC, JP Morgan, Mediobanca και Nomura να οργανώσουν συναντήσεις στην Ευρώπη με το επενδυτικό κοινό, αρχής γενομένης από τη 16η Ιουνίου 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr, οι πρώτες επαφές της διοίκησης έχουν ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ, και ο κ. Μεγάλου μεταβαίνει στο Λονδίνο προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές έτσι ώστε το βιβλίο προσφορών να ανοίξει το αργότερο την Πέμπτη ενώ δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και την ερχόμενη Τρίτη.
Θα εφαρμοστούν οι κανόνες σταθεροποίησης της Financial Conduct Authority (FCA) και της International Capital Markets Association (ICMA).

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 13 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.